Руси граде хотел са пет звездица у сред Шумадије: Највећа инвестиција у Тополи у задњих 30 година 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Руси граде хотел са пет звездица у сред Шумадије: Највећа инвестиција у Тополи у задњих 30 година
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
14.10.2019 | 0 коментар(а)



Топола - У српској Тоскани, руски инвеститор који је 2014. године откупио винарију "ПИК Опленац",
Отварање хотела очекује се следеће године, фото: РИНА

гради савремени хотел који се простире на 60 хиљада квадратних метара. Радови се одвијају по плану, а отварање ексклузивног хотела очекује се следеће године.

 

"Први пут у задњих 30 година у Тополи имамо великог инвеститора који улаже у нашу општину. Изградњом овог хотела са пет звездица значајно ћемо повећати наше смештајне капацитете, а то је оно што нам представља приоритет", рекао је председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић за РИНУ.

 

Из године у годину све је више страних туриста који се одлучују да посете управо овај део централне Србије, а развојем винског и верског туризма, као и повећањем смештајних капацитета Топола ће бити високо позиционирана на туристичкој мапи.

 

"Србија има 500 винарија, али само је једна краљевска и она се налази управо у Тополи. Њихов обилазак, као и дегустација најбољих вина може да привуче бројне љубитеље овог пића, али и подноруднички манастири са круном на Опленцу, могу да употпуне целокупну нашу туристичку понуду", наглашава Јовановић.

 

Да је Топола погодна за развој туризма, али интересантна страним инвеститорима доказује чињеница да је приватизивана винарија "ПИК Опленац" данас један од лидера на тржишту.

 

"У Тополи се под воћем налази преко 5 хиљада хектара, а годишњи прилив од извоза воћа је око 15 милиона евра. Међутим, није само довољна производња грожђа и пласирање на тржиште, тајна успеха јесте у преради и затварању целокупног процеса производње. Извозом најквалитетнијих вина имамо шансу да се позиционирамо на светском тржишту", изјавио је председник општине Топола, Драган Живановић.

 

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


topola vinarija hotel

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.387.386 посета
Тренутно на сајту: 410 посетилац(a)