Малинари радикализују протесте и најављују нове испред Владе 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Малинари радикализују протесте и најављују нове испред Владе
Trenutno na sajtu: 388       |       Podeli:
17.12.2017 | 0 коментар(а)



Ужице - Удружење пољопривредних произвођача „Ужице“ најавило је радикализацију протеста

и како се наводи у саопштењу, пренеће своју борбу из унутрашњости  Србије испред Владе.

У саопштењу се даље наводи да ће протест бити одржан 25. децембра 2017. године са почетком у 12 сати.

„Услед изостанка реакције Владе Србије и ресорних министарстава по питању ниске откупне цене малине за род 2017. године и неиспуњавањем обавеза и обећања из саопштења од 23. јула ове године, удружења пољопривредних произвођача су приморана на даљу радикализацију протеста“, стоји у саопшењу.

Циљ протеста је како се наводи испуњење обећања датих од стране министра Бранислава Недимовића и Владе а која се односе на контролисање откупних извозних цена малине и увид у продајне цене малине од произвођача до ритејлера.

„У том смислу захтевамо извештај Комисија за заштиту конкурентности како би се извршила корекција откупне цене према пољоппривредним произвођачима“, истиче се у саопштењу.

Они такође захтевају формирање Националног савета за малину који ће решавати проблеме који се јављају сваке године везано за ову врсту производње.

Иначе,  протести у организацији Удружења пољопривредних произвођача „Ужице“ када су се окупили малинари из целе западне Србије одржани су 9. Децембра у Пријепољу када су незадовољни произвођачи малине блокирали магистралну саобраћајницу ка Црној Гори.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.137.721 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)