Слободанов узор је Тесла, направио је његов торањ, вентилатор без пропелера али и чудну платформу за лења црева (ФОТО) 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Слободанов узор је Тесла, направио је његов торањ, вентилатор без пропелера али и чудну платформу за лења црева (ФОТО)
Trenutno na sajtu: 366       |       Podeli:
12.03.2023 | 0 коментар(а)



Панчево, Јабука – Слободан Милевски – Боде из насеља Јабука код Панчева је изузетан бравар и ако нема много везе са струјом од малих ногу проучава Теслу.



Све што је овај научник писао и цртао Боде је створио у својој радионици. Тако је саградио торањ који је савршена копија оног Ворденклифског у Њујорку, вентилатор без пропелера али и једну чудну платформу која лења црева претвара у прометну магистралу.

„Проучавам живот и дело Николе Тесле читавих 36 година и све знам о њему од рођења до смрти. Од јутра до сутра живим са њим, он ми је узор, био је чудо од научника, другачији од осталих. Ја сам направио његов торањ скоро па у оригиналу, то је његово највеће дело. Макета је висине два метра и процењен је на 2.000 евра. Урадио сам графички приказ  и 2017.  направио. Његов торањ никада није завршен али ја сам направио  макету да се види како би то изгледало“, прича Слободан.

Овај домишљати Панчевац месецима је радио на својој макети која на први поглед изгледа једноставно а уствари је јако захтевна.

„Калупи су од церезита, уклапају се у димензије па сам их уз много муке склапао и намучио се док нисам све урадио како сам и замислио, требало ми је више од годину дана да завршим. Има  18 реда, 680 полусвера залепљених, које штите да се не поломи, кондезарори су у облику тегле. Да је то његово дело заживело све би сада било у томе од интернета до друштвених мрежа“, објашњава Боде.

Торањ није једино његово дело које се налази у малој радионици, направио је и вентилатор без пропелера а уз  помоћ једне његове идеје многи су се заувек решили проблема са лењим цревима.

„Ово је за лечење црева ефикасно 100 одсто и докторка је долазила, жена од струке. Ко нема редовну столицу дође овде и нема проблема, стане на платформу. Без компресора не може да ради, осцилатор је брзине клипа  око 240 пута у секунди и вибрација. Осећај као да човек лети и ко год је стао каже да може да пешачи колико хоће. Ја никада нисам био болестан,  не знам где је доктор нити идем тамо у апотеку такође и немам никаквих проблема“, тврди Боде.

 

Његов идол и патенти стоје урамљени на зиду породичне куће и можда је Боде једини који свакога дана помиње овог научника и пали му свећу.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Bode tesla uzor toranj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.291.089 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)