Глас западне Србије се достојанствено односио према жртвама вируса: Сестра је у праву 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Глас западне Србије се достојанствено односио према жртвама вируса: Сестра је у праву
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
11.04.2020 | 6 коментар(а)



Чачак - Глас западне Србије у ситуацији коју сви преживљавамо односио се веома професионално и није дозвољавао емитовање непроверених вести.

Вероватно због тога у нашу редакцију није стигао деманти сестре нашег суграђанина Зорана Ивановића који на жалост није преживео кобни вирус.

Наравно да је сестра потпуно у праву када  у свом обраћању јавности тврди да се свашта писало и да је то била додатна со на рану породице.

ГЗС  стоји на становишту, а и у разговору са лекарима и многим суграђанима делимо мишљење да се нико не може кривити нити осуђивати, ко је несвесно добио и поделио вирус, нити то ко чини сем злобних и злурадих особа. Ти људи и сами су могли бити жртве, и њима је неко пренео опаку болест.

„Свима њима треба дати снаге да  савладају терет кривице, јер  заиста и нису криви ни пред богом, ни пред људима. Лично сам позвао неке људе да их смирим, утешим  и кажем им то. Знам колико им је тешко души, зато треба да им покажемо разумевање",  каже један познати чачански духовник.

Нису сви медији исти, зна се одавно ко трује и свађа Чачане                              

На жалост, сви ми у Чачку знамо ко сеје мржњу и пакост и коме медији служе за  малтретирање и рекетирање суграђана уместо информисања.

А замислите још да  медији који након писма сестре чије срце пуца  од бола  дозвољавају полемике и преко коментара. Није случајно, већ скретање пажње  са себе наравно.  Није им то први пут, то им је пракса, а злоба и пакост стил живота.

Због сестринског бола и туге у знак  саучешћа у болу породице преносимо  писмо које су објавиле Вечерње новости и колега Владимир Илић:

„Брата сам два пута изгубила. Први пут због епидемије, други због извештавања медија”: Потресно обраћање јавности сестре Чачанина који је преминуо од вируса корона

Весна Јанковић наглашава да се у извештавању о Зорану Ивановићу медији користили претпоставкама, а не чињеницама.

Весна Јанковић, сестра Зорана Ивановића (49), који је прошле суботе преминуо од последица заразе корона вирусом, огласила се отвореним писмом јавности и медијима. Повод је, како је нагласила, низ неистина које су у разним новинама и на порталима објављене о смрти њеног брата.

Она је нагласила да су се медији користили претпоставкама, а не чињеницама.

„Кажу да је љубав сестре према брату једна од најчистијих и најбезусловнијих, а ја се данас осећам да сам брата изгубила два пута. Први пут када ми је јављено да је изгубио битку са вирусом ковид-19 и други пут када сам прочитала сензационалистичке наслове у разним новинама и на интернет порталима. Зоран је изгубио битку против невидљивог непријатеља, али овог пута жртва је била цела наша породица Ивановић, а највише од свих његова деца – написала је Весна. - Све је прштало од бомбастичних наслова, екслузивних вести, објављено је пуно име и презиме мог брата, (док се криминалци штите иницијалима), неовлашћено је објављена фотографија целе породице. Где је граница и где је дно губитка сваке људске, професионалне, друштвене и моралне одговорности?

Она је потом изнела шта се све дешавало са покојним Зораном и начин на који се заразио.

- Зоранов син био је на рођендану најбољег друга, са којим се дружи још од вртића. Тог 7. марта није било никакве забране окупљања, Србија је имала једног оболелог од ковид-19 вируса. Исте вечери је одржан и концерт у Дому културе у Чачку, где је било присутно 700 људи. Деца мог брата нису имала никакве симптоме, а касније је и тестом потврђено да нису заражени – саопштила је Весна. - Зоран, мој брат, генијалац, духовит, шахиста, омиљен у друштву, радио је до 16.3. на послу, који је између осталог подразумевао и теренски рад (у разним експозитурама) банке у којој је запослен, широм западне Србије. Пословно, а и приватно, јер је био омиљен, сусретао се са великим бројем колега, људи, пролазни...

Нажалост, према речима Весне Јанковић, негде се срео и са смртоносним вирусом, који је касније пренео и на своју супругу.

- Само његова супруга разболела, не и наши родитељи, који се само у медијима боре са ковид-19 – каже сестра покојног Зорана. - Мој брат изгубио је последњу овоземаљску партију, што би његови пријатељи и шахисти рекли: грешка у отварању, избор погрешне тактике или груби превид. Свеједно. Сада је, нажалост, све свеједно. Ово чему смо моја породица и његова деца на прагу свог живота изложени је намера. Оних који су донели максимум закључака, уз минимум чињеница обезбеђујући тиме већу читаност, број кликова или коментара. И то, не само да није у реду и фер, то је злочин. За разлику од невидљивог непријатеља, овде сви имају свој потпис и новинари и уредници.

У свом обраћању јавности Весна је закључила:

- Неко сам ко на свом радном месту даје све од себе у борби са епидемијом која нас је све снашла. Протеклих недеља сам се трудила да се у мом свакодневном раду не осети страх, немоћ и паника када се мој млађи брат разболео од ковид-19 вируса и борио за живот. Ја ћу и даље наставити да се борим и радим за добро свих нас, научићу да живим са овим болом, радоваћу се успесима деце мога брата, препознајући у њима зрно Зоранове генијалности, али борићу се и да истина и чињенице победе. Кажу да је објављена вест, као када на пример истресете јастук са све перјем са петог спрата. А деманти те вести је као када би кренули да скупљате расуто перје да би поново напунили исти јастук. Ја се ипак надам да у овој земљи има више новинара који ће овај дематни објавити”.

 

 ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GLAS ZAPADNE SRBIJE SESTRINO PISMO VIRUS KORONA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (6)

  • Dusan

    Evo je sada je prva. Bila je verovatno sklonjena negde u dubinu. Kad se digla prasina sada je prva, ali kako prva kad je juce emitovana? Nesto se šteluje jel da?? Sramota i bruka. Pitam se zasto sve to????
  • Nestalo sa ozona

    Tu je serijal o Čvorku , od pidzame do sarme. A dr Miksa razapinju i ubijaju u komentarima. Eto dobro je da se zna. Podrska ogromna deci sestri , i svima koi su ni krivi ni duzni provlaceni kroz medijsko blato. Hvala GZS sto je prvi otvorio temu i rekao istinu. Pitam se jos gde je odjednom tekst sa OZONA. Sinoc su pustali komentare od kojih mi se krv ledila. Sad ne mogu da nadjem il ne vidim
  • Nestalo sa ozona

    Ja na Ozonu ne mogu da nađem tekst. A sinoć je bilo 50 komentara? U fazonu sta hoce sestra? Podrska sestri deci i porodici!!
  • Dragan J.

    Zoki je bio delija, sestro neka ti bog da dobro, a porodici velika podrska VELIKA. I SVI VAS RAZUMEMO, VAS BOL JE NEIZMERAN ALI verujte da vas svi razumeju narod zna sve
  • Andja iz ljubica

    Hvala bogu da je neko rekao istinu. Svedok sam sta prezivljavaju porodice od rođendana pa nadalje. Ja kao čačanka im dajem podrsku, i razumem kao ljude. Znam da su to divni ljudi koji ovih dana pate vise od nas. Nisu krivi i oni su mogli zivot izgubiti. Hvala ovom duhovniku sto je rekao istinu i podrzao te ljude. Svima nama se to moglo dogoditi, i zato razumemo. Decu glavu gore. Niste krivi, cak i meni da ste preneli. Velika podrska i drzite se
  • Istina

    Ma kakav Ozon nije on takav. EVO ODMAH NAKON OVOG TEKSTA SVE SU OBRISALI.



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.493.514 посета
    Тренутно на сајту: 445 посетилац(a)