Слађа добила електрична колица 



 
Слађа добила електрична колица
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
30.07.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Након што је сазнао за апел Слађе Рајић из Гуче за електричним инвалидским колицима,

Миливоје Доловић је са својим пријатељима и сарадницима одмах приступио набавци потребних колица.

 Наиме, тридесепетогодишња Слађана од рођења болује од церебралне парализе, има велика оштећења доњих екстремитета. Од деветог месеца до седме године похађала је вежбе у београдском Заводу за церебралну парализу. У престоници је са врло добрим успехом завршила Основну школу „Драган Херцог“. Уписала је и Економску школу у Новом Пазару, али је због бомбардовања 1999. није завршила.

Пре годину дана преминуо јој је и отац, тако да сада живи са мајком Миром која је често у надници. Слађанина помагала са којима је располагала су застарела и нису јој омогућавала да многе обичне активности обавља самостално.

Слађа је електрична колица добила два дана после објављеног текста у „Чачанском гласу“, када су Миливоје Доловић и његови сарадници у приватној иницијативи, сакупили потребан новац и купили колица.

Миливоје Доловић, иначе и председник општине Лучани је рекао да је Слађина велика жеља да буде што самосталнија, као и њена позитивна животна енергија којом зрачи, покренула личну иницијативу његових пријатеља и њега да одмах набаве потребна колица и тако омогуће бар мало лагоднији живот Слађе и њене мајке.

„Понекад нас административне процедуре онемогуће да као локална самоуправа помогнемо многим појединцима и породицама. Онда приступамо пријатељским, другрским и пре свега људским иницијативама за сакупљање помоћи. Морам рећи да сам изненађен колико често су многи на ши суграђани учествовали у акцијама за прикупљање неког вида помоћи. Ради се опојединачним илизаједничим акцијама са општином или о грађанским иницијативама за помоћ, на жалост, све већем броју социјално или здравствено угроженим суграђанима. Посебна осетљивост наших донатора, суграђана или земљака из дијаспоре је изражена према хендикепираним лицима“, истиче председник општине, Миливоје Доловић.

„Иначе, у овом тренутку је у току акција изградње куће за многочлану, социјално угрожену породицу у Расовцу. Општина је урадила пројекат куће у поступку је прибављања дозволе за изградњу темеља као и прикупљање финансијских средстава и грађевинског материјала од добрих људи и друштвено одговорних предузетника за завршетак куће. Јако је важно да се људска солидарност наших суграђана, пријатеља, рођака и комшија, негује и тако повећава и умножава“,  каже председник Доловић.

ГЗС

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani cerebralna paraliza kolica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.716.136 посета
Тренутно на сајту: 453 посетилац(a)