У чачанској болници од последица вируса корона преминуло пет лица 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
У чачанској болници од последица вируса корона преминуло пет лица
Trenutno na sajtu: 735       |       Podeli:
27.11.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Током јучерашњег дана у чачанској болници, преминуло је пет особа, иначе са друге стране,
др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона, фото: ГЗС

постоји наговештај да је дошло до пада у броју, како оних који се јављају на прегелед  тако и по броју примљених пацијената, а ако се тај тренд настави зу наредна два до три дана, то ће много значити да се мало растерете капацитети чачанске болнице, који су пренапрегнути.


„Јуче је у Чачку изоловано 168 позитивних, у Дому здравља број оних који су се јавили на прегхледе са 551, 549, пао на 485, то је огромна цифра, али је и помак наниже и то значајан, птреко 10 одсто" , казао је др Михаило Луковић, руководилац Радног тима за праћење ширења вируса корона.


Према Луковићевим речима Ковид 19 је болест која негира све што се знало о епидемијама, нико ниеј могао да предвиди овако драматичан скок оболелих, али још увек све службе коректно функционишу.


Нижи разреди Основних школа и даље похуђају редовну наставу, јер мања деца не представљају опасност, а полициојски час није опција.

Др Дејан Дабић, фото: ГЗС

„У чачанској болници 217 прегледа, од тога 133 прва прегледа, 84 контролна, примљено је 189 болесника, било је пет смртних исхода. Не може се рећи да су све то старије особе, наравно и млађи људи имају пратећих обољења, тако да су у питању годишта од 1947 до 1958. Била су два транспорта, један у Горњи Милановац, а други у Крагујевац, док је било и 12 отпуста. У интензивној нези 17 пацијената, девет је интубирано, седам се налазуи на неинвазивној вентилацији, то је такође, један вид респираторне поодршке, с тим што пацијенти немају тубус који се убацује у душник, један пацијент је на високом протоку кисеоника", казао је др Дејан Дабић.


Према његовим речима у Плавој хали се тренутно налази 17 пацијената, тамо су добри услови, пацијенти су задовољни, неки су од њих били у болници шпа премештени у Плаву халу.

„Тренутно су Ковидом 19 инфицирана 24 лекара и 75 медеицинских сестара и 75 медицинских сестара и техничара који су позитивни или са симптомима ковид инфекције, они тренутно не могу да раде", заклључио је др Дабић и апеловао на грађане да воде рачуна да носе маске и држе дистанцу.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim cacak covid 19

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.042.683 посета
Тренутно на сајту: 737 посетилац(a)