Претње убиством новинарима недопустиве: Заједничко саопштење медијског савеза Србије поводом претњи смрћу Вучићевићу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Претње убиством новинарима недопустиве: Заједничко саопштење медијског савеза Србије поводом претњи смрћу Вучићевићу
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
04.03.2021 | 0 коментар(а)



Удружења новинара и медијских радника: ПРОУНС, КОМНЕТ, Друштво новинара Ниша, Асоцијације радио-телевизија Србије, Друштво

новинара Војводине и Удружење медија и медијских радника, најоштрије осуђује језиве претње смрћу упућене главном и одговорном уреднику Информера Драгану Ј. Вучићевићу које су се појавиле на њиховом порталу.

Представници медијских удружења подсећају да су сваки пут дизали глас против оваквих и сличних претњи и да је то постао манир недопустив за развој демократије и новинарства у друштву попут нашег.  

У коментару на вест под насловом "Водитељ Нова С дивљао за воланом! Дарко Митровић возио дупло брже од прописаног ограничења!" стоји позив на убиство главног и одговорног уредника Информера Драгана Ј. Вучићевића.

- Драган Ј. Вучићевић мора бити убијен. Го*но распало ударићемо те кад се најмање надаш и где ће највише да те боли. Гаги све има свој крај - пише у коментару на Информеровом порталу особе која се потписује као "Орлови из Њујорка".

Удружења новинара и медијских радника позивају полицију и тужилаштво да  раде одговорно и савесно свој посао и истраже ко стоји иза ове претње, као и да обавесте јавност, а пре свега новинарска удружења о томе.

Како пролази време, све чешће су новинари, уредници и медијски радници изложени најразличитијим облицима насилне реторике, па и претњама смрћу.

То није атмосфера у којој треба да се одвија развој и актуелан рад медија.

   

 ГЗС/ Медијска удружења




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


novinari saopstenje pretnje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.292.721 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)