Program TO Čačka za jul 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Program TO Čačka za jul
Trenutno na sajtu: 496       |       Podeli:
29.06.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Kako navode iz TO Čačka, grad Čačak će tokom jula meseca imati izuzetno sadržajan i bogat program.



Koncerti i manifestacije održavaju se po redovnom programu i kalendaru TO Čačka i u okviru programa nacionalne prestonice kulture „Čačanska rodna“. Takođe, očekuje nas nekoliko velikih letnjih koncerata različitih žanrova.

Već u prvoj sedmici, u ponedeljak, 3. jula, nastupiće profesionalni džez ansambl Big Bend RTS, a krajem sedmice nas očekuje Festival vina „West Wine Fest” koji se održava 7. i 8. jula na Gradskoj plaži u Čačku.

U Ovčar Banji, u amfiteatru, 9. jula, Udruženje Irmos organizuje celovečernji koncert duhovne i svetovne muzike u izvođenju hora „Branko“ iz Niša.

U Čačku biće organizovani koncerti na Gradskom trgu i to 11. jula nas očekuje nastup čuvenog violiniste Nemanje Radulovića, dan kasnije, 12. jula, koncert Biljane Krstić, a 13. jula se održava manifestacija „Vukasovi dani“ u čast proslavljenog srpskog i čačanskog tekstopisca i kompozitora Predraga Vukovića Vukasa. U okviru ove manifestacije nastupiće poznata imena naše estrade: Lepa Lukić, Miroslav, Ilić, Aca Ilić, Radiša Urošević, Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Gordana Lazarević i Vera Matović, a sa kojima je Vukas sarađivao i za koje je komponovao nezaboravne hitove.

Manifestacija koja se organizuje u Miokovcima – „Dani srpske kajsije“ biće održana 15. jula. U Ovčar Banji 18. jula u okviru programa „Letnji dani kulture“ biće održan koncert čačanskog muzičkog sastava „Stari Grad“, a 19. jula kao najava Sabora frulaša „Oj Moravo“ očekuje nas koncert „Frulaško predvečerje“ na Gradskom trgu u kome učestvuje Trio Nede Nikolić sa gostima, uz pratnju Beogradskog omladinskog narodnog orkestra pod vođstvom Slavka Mitrovića Caleta.

Jedna od najvećih manifestacija u našem gradu, međunarodni festival „Etnofest“ počinje 20. jula i to nastupom Dejana Petrovića i Big Benda, na Gradskom trgu u Čačku, a već sutradan nastup će imati Nacionalni ansambl „Kolo“. Program Etnofesta na Gradskom trgu u Čučku, pored nastupa inostranih folklornih ansambala iz Čilea, Palestine, Turske, Grčke, Meksika, Kolumbije, Gruzije i dr., pratiće i brojne izložbe, Letnji sajam turizma 20. i 21. jula, a poslednjeg dana festivala predstava komičara Kruševac Geto.

Tradicionalna manifestacija Sabor frulaša u Prislonici, održava se ove godine od 21. do 23. jula, a ovogodišnje izdanje Festivala ambijentalne i etno muzike „Karusel“, počinje 31. jula.

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak koncerti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.876.714 посета
Тренутно на сајту: 497 посетилац(a)