Пинтер: Сарадњa Србије и Мађарске иде узлазном путањом 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Пинтер: Сарадњa Србије и Мађарске иде узлазном путањом
Trenutno na sajtu: 350       |       Podeli:
11.05.2017 | 0 коментар(а)



Пожега - Инфраструктура је веома важна за једну земљу као и за град како би напредовали, а схватио сам да Србија ради пуно на развоју



ове регије, рекао је амбасадор Мађарске, Атила Пинтер, који је био у посети општине Пожега.

“Путујући до Пожеге, прошао сам новим ауто - путем и увидео  да су ваше могућности за економски развој  изузетно велике”, рекао је Пинтер.

Он наводи да што се тиче инфраструктуре између Србије и Мађарске, већ од 2013. године почели су састанци око реконструкције пруге Београд - Будимпешта, што ће и Србији пружити боље везе са средњом Европом, пре свега Мађарском.

Амбасадор Мађарске такође додаје да међудржавни односи са Србијом од 2013. године иду узлазном путањом.

“Прошле године билатерална сарадња у робној размени износила је скоро две милијарде евра. Што се тиче резултата од јануара и фебруара ове године са ваше стране имали смо пораст извоза за Мађарску од 86 одсто, док је са наше стране тај проценат износио 18. То значи да ако овако наставимо нашу добру сарадњу, врло брзо ће билатерална сарадња у робној размени надмашити овај износ”, рекао је Пинтер.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.376.988 посета
Тренутно на сајту: 351 посетилац(a)