Филиповић: Договорена сарадња Загреба и Бајине Баште 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Филиповић: Договорена сарадња Загреба и Бајине Баште
Trenutno na sajtu: 570       |       Podeli:
10.10.2018 | 0 коментар(а)



Бајина Башта – Делегација општине Бајина Башта на челу са председником Радомиром Филиповићем,

вратила се из радне посете Загребу, где су са градоначелником главног града Хрватске Миланом Бандићем и његовим комплетним тимом разговарали о будућој сарадњи.

“На састанку у Градској управи Загреба разговарали смо о дугорочним плановима наше локалне самоуправе везаним за припрему пројектне документације из области урбанизма и туризма, где ће нам од велике помоћи бити њихова искуства”, казао је за Глас западне Србије Филиповић.

Филиповић је у разговору са загребачким колегама истакао да су туристички потенцијали општине Бајина Башта велики, али да на жалост нису у потпуности искоришћени.

“Веома смо захвални градоначелнику Бандићу на издвојеном времену и конструктивном разговору. Загреб је један од најлепших и најчистијих градова у регији који је препознатљив по богатој туристичкој понуди и континуираним порастом туриста. Опшина Бајина Башта једна је од најлепших у Србији, смештена надомак Националног парка Тара, а туристички потенцијал тог подручја још није у потпуности искоришћен. У Загреб смо отишли како бисмо започели дијалог и разменили искуства у виду развоја туризма у нашој општини”, прецизирао је Филиповић.

Према његовим речима, након састанка у Градској управи добили су чврста уверења да је град Загреб спреман да пружи сву помоћ и подели сопствена искуства на промоцији туризма и развоју инфраструктуре и да се већ за три седмице очекује долазак првог тима стручњака из хрватске престонице.

Филиповић је нагласио да је у припреми израда пројектно – техничке документације за изградњу најатрактивније гондоле у Србији на релацији Перућац - Бањска Стена, и да ће она бити урађена на основу искустава која су имали у Загребу приликом изградње гондоле ка Сљемену.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajinabasta poseta zagreb saradnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.348.554 посета
Тренутно на сајту: 571 посетилац(a)