Трифуновић: Скупштина може да функционише и без опозиционих одборника 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Трифуновић: Скупштина може да функционише и без опозиционих одборника
Trenutno na sajtu: 436       |       Podeli:
19.02.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - На данашњем 27. заседању скупштине града својевољно неће присуствовати одборници опозиције, рекао је председник скупштина града Чачка Игор Трифуновић
Игор Трифуновић, фото: РИНА

додајући да је он лично урадио све што је предвиђено пословником када је сазивао седницу.

„Одржао сам конститутивни састанак са шефовима одборничких група који су желели да присуствују. Сви су добродошли који сматрају да треба да буду. Одборници који раде у интересу града биће присутни, а они који желе паралелне институције и скупштине, очигледно желе и паралелну државу”, рекао је Трифуновић.

Он је додао да је данас добио захтев од ОГ Двери за коришћење сале градског већа али није имао могућност да им изађе у сусрет због реконструкције грејања.

„На који ће они начин радити и функционисати је на њима. Видео сам на медијима да ће бојкотовати седнице како локалних тако и републичког парламента. Мислим да је то погрешан начин да се заступају грађани који су их изгласали. Сматрам да је неприсуствовање седницама скупштине града самовоља одборничких група које пак имају јединствену прилику да пред телевизијским камерама кажу свој став и дају предлоге, а критика ради критике никада није донела добро”, казао је Трифуновић.

Данас је на дневном реду 32 тачке, где треба одлучити о битним стварима као што су програми пословања јавних предузећа и установа, изградња инфраструктуре, реконструкција канализационе мреже у Атеници и Прељини и акционом плану запошљавања, а Трифуновић сматра да су то теме о којима опозиција и власт треба да разговарају на седницима скупштине.

„Свака седница скупштине града не може почети без постојања кворума, а то је 38 одборника, и данас очекујем и присуство већег броја. Одборници увек када се препознају у некој теми узму учешће у раду, ја мислим да је ово прилика да чујемо доста похвала на рад наших установа пошто је то на дневном реду. Имали смо састанак одборничке групе и одборници су спремни да дискутују, то није доведено у питању. Оно што је било довођено у питање је говор опозиције ван теме и тада одборници нису хтели да се упуштуају у дубље дискусију. Ово ће бити тест да погледамо како скупштина може да функционише без опозиционих одборника, који су својом вољом данас одлучили да неприсуствују”, наводи Трифуновић.

Иначе, скупштинско заседање је почело у 10:00 часова са присутних 40 одборника.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


opozicija skupszina cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.496.192 посета
Тренутно на сајту: 436 посетилац(a)