Одборници определили више новца за пољопривреднике и стипендисте 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Одборници определили више новца за пољопривреднике и стипендисте
Trenutno na sajtu: 407       |       Podeli:
16.03.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Одборници Скупштине општине Лучани на редовној седници усвојили су извештаје о раду ЈП „Рзав Ариље”
Фото: ГЗС

и ЈКП „Дубоко” Ужице у претходној години.

Размотрили су извештај о раду Црвеног крста Лучани у протеклој години као и план рада ове установе у текућој. На седници је усвојен и план рада Црвеног крста за ову годину у коме се наводи да ће најважнији задатак ове установе бити: омасовљавање давалаштва крви, прва помоћ, здравствена превентивна делатност, социјална делатност, деловање у несрећама,  рад са омладином. Значајна пажња ће бити посвећена јачању волонтерске базе Црвеног крста.

Одборници су усвојили и извештај о раду Културног центра и план рада за ову годину. За наведене активности током 2020. године, финансијским планом је предвиђено 45 милиона а који ће бити издвојени из општинског буџета и 400 хиљада динара из сопствених средстава Центра.

На овој седници је утврђена економска цена дечијег вртића за јаслене и васпитне групе у иносу од 22.071 динар на месечном нивоу за свако дете. Од овог износа, родитељи су у обавези да плате 4.401 динара, што је 20 одсто од укупне цене а остали износ од 80 одсто плаћа се из буџета општине. Утврђена цена предшколског програма месечно по детету је 13.243 динара, од чега је родитељ у обавези да плаћа 2.650 динара а остатак обезбеђује општински буџет.

Скупштина је донела и одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета за претходну годину као и одлуку о одређивању два матична подручја, у Лучанима и Гучи, како закон налаже. Донета је и одлука о регулисању саобраћаја у насељеним местима у којој су прописане забране, ограничења и обавезе свих учесника у саобраћају као и одлука о стипендирању студената за потребе корисника буџета у којој је подигнута висина студентске стипендије за буџетску 2020. годину на 15 хиљада динара, док ће се за наредне буџетске године вршити усклађивање висине стипендије у складу са растом плата у Општинској управи општине Лучани.

Одборници су донели и одлуку о организацији и фунционисању цивилне заштите, затим извештај о раду у претходној години као и план рада штаба за одбрану од поплава за  ову годину. Донета је одлука да општина Лучани потписе споразум о сарадњи у области смањења ризика од катастрофа и послова развоја цивилне заштите градова и општина у сливу Западне Мораве.

Скупштина је донела и одлуку о приступању подацима о имовини у јавној својини општине Лучани као и одлука о редовном ажурирању података о вредности имовине. Ове одлуке су донете у сусрет реализацији програма Ешченџ 5, који подразумева пописивања све општинске имовине која није уведена у катастар. Добијена средства из овог програма омогућиће нам снимање и пописивање неуцртане водоводне и канализационе мреже.

На овој седници је донета и одлука о приступању општине Лучани у чланство удружења „Покрет за децу, три плус" из Чачка што ће омогућити финансијске олакшице при куповини робе и пружања услуга породицама са троје и више деце. Уласком у чланство Удружења, општина ће годишње за ово удружење одвајати око 120 хиљада динара за око 400 породица са троје и више деце, колико се процењује да има на територији наше оптине.

Донет је и програм рада Туристиче организације којим су посебно  дефинисане активности организовања традиционалног 60. Сабора трубача а који ће ове године трајати седам дана.

Скупштински одборници су донели и Програм подршке за спровођење пољопривредне политике општине Лучани за текућу годину. Буџет за програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2020. години износи 36.350.000,00 динара, за седам милиона више, него претходне године. Овај буџет је разврстан кроз следеће општинске мере: инвестиције у физичку имовину (сва ситна прикључна механизација: машине за основну обраду, допунску обраду, сетву, садњу, ђубрење, противградна заштита, систем за наводњавање, и др. за све секторе (млеко,месо, воће, поврће, остали усеви, житарице, пчеларство); набавка уматичених грла крава набавка уматичених грла оваца, коза, крмача, осигурање усева и животиња, анализа земљишта. Средства из овог програма ће бити усмерена и на економске активности у циљу подизања конкурентности у смислу додавања вредности кроз прераду као и на увођење и сертификација система безбедности и квалитета хране, органских производа и производа са ознаком географског порекла на газдинствима

Скупштини општине је, на данашњој седници, именовала  Зорана Вучићевића из Ђераћа на место  директора ЈКП "Комуналац" Лучани на период од четири наредне године.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ODBORNICI OPREDELJENA SREDSTVA POLJOPRIVREDNICI STIPENDISTI LUCANI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.457.618 посета
Тренутно на сајту: 408 посетилац(a)