Ђукић Дејановић: Нема квалитетнијег од Дачића 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Ђукић Дејановић: Нема квалитетнијег од Дачића
Trenutno na sajtu: 530       |       Podeli:
18.10.2018 | 0 коментар(а)



Изјава председника СПС да противкандидат којег буде победио на страначким изборима више неће бити
Чланови СПС-а имају прилику да се на Конгресу кандидују и представе своје визије, фото: ГЗС

део његове политике и екипе отворила бројна питања.

Сада се у јавности намећу питања да ли је реч о упозорењу, ко је после овакве изјаве спреман да му изађе на црту за кормило странке, хоће ли бити чистке у редовима социјалиста након децембарског конгреса и зашто већ деценију лидер СПС-а Ивица Дачић нема противкандидата на унутарстраначким изборима.

Одговоре на та питања покушала је да пружи потпредседница СПС-а и министарка Славица Ђукић Дејановић, у Јутарњем програму ТВ Прва. Она је рекла да неће бити противкандидат на изборима за ново руководство те партије, да не зна да ли ће неко то бити и да је уверена да ће Ивица Дачић бити једини кандидат за председника СПС на Конгресу у децембру.

’’Помињање мојег имена је спекулација. Мислим да ћемо имати једног кандидата и то не схватам као израз некод деспотизма унутар партије. Мени је то, као искусном политичару, увид да нема квалитетнијег од Дачића’’, рекла је Ђукић Дејановић за ТВ Прва.

Она је изјаву лидера СПС да ’’онај ко изгуби на страначким изборима неће бити део његове екипе’’ окарактерисала као ’’подстицајну’’ за чланове СПС-а који, каже, имају прилику да се на Конгресу кандидују и представе своје визије.

Ако се нико не буде кандидовао на изборима, за Ђукић Дејановић је то показатељ ’’веома квалитетног система вредновања лидера и политике СПС-а’’.

На питање да ли се Дачићева изјава може тумачити као упозорење страначким колегама, Ђукић Дејановић је навела да је Ивица Дачић поручио ’’оно што сваки политичар мисли’’. ’’Дачић каже да онај ко има свој програм и своја кадровска решења за прве сараднике слободно изадје на црту и нека га победи’’, навела је потпредседница СПС-а.

Нагласила је и да се не плаши Дачићевих речи и да би му ’’изашла на црту, да има бољи програм од њега’’. ’’Нисам се увек сагласала са свим предлозима и одлукама Ивице Дачића, али живот је демантовао мене, а не њега. Морам да признам да је квалитетнији политичар од мене и мени је част да сам у његовом тиму’’, рекла је Ђукић Дејановић.

Упитана о оценама у јавности да СПС нема правог противкандидата Дачићу јер нема довољно добрих кадрова, она је рекла да су управо кадрови одржали СПС и подсетила да је Вучић као премијер рекао да је ’’влада квалитетнија када су социјалисти у њој’’.

На питање о спекулацијама да у СПС постоји струја која мисли да је та странка у дубокој сенци СНС и да Дачић не може да извуче странку из те сенке, Ђукић Дејановић је казала да је Конгрес, на којем ће бити око 3.000 делегата, прилика да се кандидују такве идеје и види шта чланство мисли о томе.

"Не слажем се да је тренутак да појединачне партије гледају своју уску политику, већ да обезбеђујемо стабилну већину у власти, да неке програме завршимо и мислим да је добро што смо у власти управо због наших кадрова’’, казала је Ђукић Дејановић.

Коментаришући изјаву функиционера СПС Ивице Тончева да Дачиц око себе има ’’армију људи која му дугује све, од фотеља до некретнина’’, она је навела да политичари много тога кажу да би скренули пажњу на себе, те да Тончев има шансу да са својим програмом изадје на Конгрес. Упитана и о написима о тзв.женској револуцији у СПС, казала је да су то ’’глупости’’ и да је 27 одсто жена у свим страначким телима.

ГЗС / Прва




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


djukic dejanovic dacic kvalitetan kandidat sps

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.944.452 посета
Тренутно на сајту: 531 посетилац(a)