Међународна за Грчку није обавезна, али... 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Међународна за Грчку није обавезна, али...
Trenutno na sajtu: 906       |       Podeli:
31.05.2017 | 0 коментар(а)



Туристи који из Србије путују у Грчку аутомобилом нису у обавези да поседују међународну возачку дозволу, али због тога могу бити ускраћени за одређене услуге.

Поседовање међунардоне возачке дозволе за путовање корз Македонију и Грчку више не постоји, али постоје неке ситуације у којима би вам она могла затребати како би могли да изнајмите возило у рент а кару или да у случају саобраћајне незгоде наплатите штету.

О чему је реч?

Како пише сајт grckainfo.com у неким рент а кар агенцијама у Грчкој потребно је да се приликом најма аутомобила уз српску биометријску дозовлу, приложи и међународна возачка дозвола.

Како наводе, то не важи у свим агенцијама, али у онима у којима је њено поседовање неопходно, неће моћи да унајме возило.

У неким од агенција моћи ћете без проблема да изнајмите ауто искључиво са новом биометријском возачком. То не зависи од дестинације већ искључиво од тога са којом осигуравајућом кућом агенција има уговор.

Уколико осигуравајућа кућа при наплати штете тражи рент а цар агенцији да приложи и међународну возачку дозволу возача који је учествовао у удесу, агенција ће је при најму возила обавезно тражити и возачу. У супротном неће бити у могућности да наплати штету.

Потпуно иста ствар се односи и на наплату штете у случају удеса уколико имате сопствени аутомобил. Уколико је други возач крив за удес и има осигурање код осигуравајуће куће која тражи МВД, ви нећете моћи да наплатите штету на аутомобилу.

Уколико други возач има осигурање код куће која не тражи МВД, штету ћете наплатити без проблема.

Ово у суштини није нова вест, али је сада сасвим разјашњена, јер се доста полемисало око тога на који начин ће се сада, када МВД више није обавезан документ за вожњу у Грчкој, наплаћивати осигурање у случају саобраћајне незгоде.

Извор: Б92, grckainfo.com




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.049.758 посета
Тренутно на сајту: 906 посетилац(a)