Свештеник и мештани подижу јунаку са Кошара белег 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Свештеник и мештани подижу јунаку са Кошара белег
Trenutno na sajtu: 577       |       Podeli:
19.04.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац, Каменица - Откривање спомен бисте хероју са Кошара Славку Крунићу у његовој родној Каменици
Спомен биста хероју са Кошара Славку Крунићу / фото: РИНА

биће 4. маја у дворишту тамошње основне школе, на двадесетогодишњицу од његове погибије.  На иницијативу свештеника Далибора Милошевића и бројних мештана, који су за непуних месец дана, прикупили новац за подизање белега војнику из свог села који је страдао у крвавим обрачунима са албанским хордама на падинама Проклетија. 

Припадници Восјке РС  из Горњег Милановца положиће венце и тиме одати почаст јунаку са Кошара који је дао свој живот бранећи отаџбину. 

Иначе, Славко Крунић као двадесетоједногодишњак био је војник - стрелац у 53. граничном батаљону. Погинуо је 4. маја 1999. на рејону Караула - Кошаре -Ђаковица и као НН лице те године сахрањен на гробљу Лешће у Београду. Тек после четири године родитељи настрадалог јунака успели су да га укопају у родном месту. 

Спомен биста је дело академског вајара Зорана Васиљевића из Крушевца.  

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.097.771 посета
Тренутно на сајту: 578 посетилац(a)