Контрола аутобуса и возача пред полазак на екскурзије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Контрола аутобуса и возача пред полазак на екскурзије
Trenutno na sajtu: 599       |       Podeli:
14.05.2017 | 0 коментар(а)



Министарство унутрашњих послова покренуло је нову акцију - контролисање аутобуса и возача пред полазак на ђачке екскурзије.

Контроле ће бити веома рестриктивне и по цену отказивања екскурзије неће се дозволити да се крене на пут, уколико аутобуси и возачи не буду испуњавали све прописане услове, наводи се у саопштењу Ауто-мото савеза Србије.

Заштита безбедности деце је приоритет и основни циљ контрола, која ће се обављати током маја и јуна.

Контроле ће бити веома рестриктивне и по цену отказивања екскурзије неће се дозволити да се крене на пут, уколико аутобуси и возачи не буду испуњавали све прописане услове, наводи се у саопштењу Ауто-мото савеза Србије.

Директори школа су дужни да најкасније 48 сати пре отпочињања екскурзије, обавесте надлежну организациону јединицу Министарства унутрашњих послова о превознику, месту и времену поласка, броју аутобуса, како би полицијски службеници саобраћајне полиције могли да реализују контролу.

Припадници Министарства унутрашњих послова - Управе саобраћајне полиције, у оквиру обележавања Четврте светске недеље безбедности саобраћаја на путевима, током ове седнице, до 14. маја, спроводиће појачану контролу брзине кретања возила.

Четврта светска недеља безбедности саобраћаја на путевима, која се спороводи под окрљем Уједињених нација, ове године обележава се под слоганом "Успори и сачувај животе" и усмерена је ка подизању свести грађана да је неприлагођена брзина један од кључних узрока саобраћајних незгода са погинулим и повређеним лицима.

Поред тога,овог месеца, Управа Саобраћајне полиције спроводиће и акцију "Блиц маратон", током које ће 24 сата непрекидно бити ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине кретања.

Саобраћајна полиција ће током акције, на предложеним лоакцијама ( податке о локацијама грађани могу слати ове недеље на адресу usp@mup.gov.rs) мерити брзину ручним радарима и уређајима за мерење брзине у возилима без обележја полиције "пресретачима".

Контрола брзине кретања ће се обавлљати и без заустављања возила на месту извршења прекршаја, наводи АМСС у саопштењу.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.079.928 посета
Тренутно на сајту: 600 посетилац(a)