Чачански ЕТНОФЕСТ ушао у календар УНЕСКА 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Чачански ЕТНОФЕСТ ушао у календар УНЕСКА
Trenutno na sajtu: 472       |       Podeli:
14.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - На недавно завршеном првом Међународном фестивалу фолклора “Етнофест Чачак”, у организацији КУД “Дуле Милосављевић – Желе”,

Града Чачка и Туристичке организације Чачка, учешће је узело неколико домаћих и  иностраних ансамбала из Италије, Пољске и Словачке И Македоније, саопштено је из ТО Чачак.

У неколико дана програма, чачанска публика је имала је прилику да се упозна са народном традицијом И културом учесника.

Овогодишње издање фестивала “ЕТНОФЕСТ” је ушло у календар организације ЦИОФФ-а која се бави оучување народне традиције свих народа света, а огранак је УНЕСКА-а.
Учесници су наступали на градском тргу, реновираном културном центру “Дуле Милосављевић – Желе” и на Сабору фрулаша у Прислоници. Сви наступи су били изузетно посећени, а тражила се и место више!



Такође, учесници фестивала су своје слободно време проводили у Овчар Бањи, посетом манастирима, вожњом катамаранима Туристичке организације Чачка као и на Сабору фрулаша у Прислоници, више од 150 иностраних учесника је имало прилику да се упозна са лепотама града Чачка, његовим историјским, културним и природним наслеђем.



,,Веома смо задовољни како је протекао трећи Међународни фестивал фолклора у нашем граду. Фестивал је био добро пропраћен од стране наших суграђана и локалних медија. Надам се да ће овај фестивал прерасти у још већу манифестацију, а у плану нам је да следеће године угостимо до 300 иностраних учесника. Ми се увелико спремамо за следећи “ЕТНОФЕСТ” који ће бити одржан наредне 2019. године. Потрудићемо се да доведемо и неколико азијских и афричких ансамбала. Дугујемо велику захвалност нашим суграђанима на заиста великој посети, руководству града Чачка као и представницима свих локалних медија на великој помоћи и разумевању при организацији фестивала”, рекао је директор Туристичке организације Чачка, Војин Јаковљевић.

Наредни “ЕТНОФЕСТ 2019.” планиран је да се одржи у јулу 2019. године.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.396.045 посета
Тренутно на сајту: 472 посетилац(a)