Драгачево спојено са Ариљем, нови пут мештани прославили уз трубаче 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Драгачево спојено са Ариљем, нови пут мештани прославили уз трубаче
Trenutno na sajtu: 593       |       Podeli:
27.12.2019 | 0 коментар(а)



Лучани – После три деценије чекања мештани дргачевског села Котража коначно су дочекали да асфалтом стигну до суседног Ариља.



Блатњаву џаду, заменио је модеран пут, а тих 7,5 километара њима отвара разне могућности.

„Лакше ћемо продавати малине и кромпир. Пре је то било јако тешко због транспорта. Овде машине нису долазиле сигурно око 30 година, не можемо да се навикнемо на ову слику у нешем селу”, изјавио је Томислав Обренић.

Драгачево добило 80 километара новог пута

Котража није једино село које је ове године добило путну инфраструктуру, јер цело Драгачево било је велико градилиште а машине су брујале на све стране.

„Асфалтирано је око 82 километра пута у месним заједницама. Људи су добили асфалт и решавали смо друге проблеме са којима су суочени. Имали смо значајну финансијску помоћ Владе РС, а сигурно је да се у Драгчеву није радило никад више у задњих 20 година”, рекао је Миливоје Доловић, председик општине Лучани.

Вредни пољопривредници из Котраже кажу да су за опстанак српског села најважнији пут, струја и вода, а сада то у Драгачеву све имају, па у град могу ићи само кад баш затреба или туристички.

Зоран Дробњак, директор Путева Србије

„Свесни смо проблема који мештани имају, стога радимо пуном паром. Путеви Србије су у 2019. години урадили 1082 километара пута, од чега је 542 километра у селима широм државе. Тако ћемо наставити и даље, а крајњи циљ свакако јесте да сва домаћинстава у свим деловима имају асфалтиран прилаз до куће”, истакао је Зоран Дробњак, директор Путева Србије.

Радост што су његови рођаци и некадашње комшије добили нови асфалт није крио ни најпознатији Котражанац, привредник Миленко Костоћ Коле, коме је још увек живо сећање на макадамски, прашњави сеоски пут којим се упутио у свет.

Миленко Костић Коле, најпопуларнији Котражанац

„Овде сам се родио и срећан сам што и моје село коначно има нормалан пут. Некад је овде било блато до колена и није се могло проћи кад падну прве кише, сада је ситуација доста другачија”, каже Костић.

Драгачевци су асфалт дочекали, а како другачије, него уз трубаче са жељом да што мање људи њим одлази, а да долазе снајке које ће обогатити село Котражу.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kotraza asfalt put asfalt drobnjak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.101.444 посета
Тренутно на сајту: 593 посетилац(a)