Повратак природи у клисури Ђетиње 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni             

 
Повратак природи у клисури Ђетиње
Trenutno na sajtu: 484       |       Podeli:
26.08.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - У оквиру манифестације „Жестивал”, Регионална развојна агенција „Златибор“ д.о.о

организује у суботу 28. августа рекреативно - едукативни дан под називом „Повратак природи“ у клисури Ђетиње, наводи се на сајту гхрада Ужица.

Активности су организоване у периоду од 08 до 20 часова дуж Зелене стазе клисуре Ђетиње, у сарадњи са Градом Ужице, Народним музејом Ужице, Туристичком организацијом Ужице, Туристичком организацијом регије Западна Србија, Зип линијом „Стари град“, Спортско-пењачким клубом „Стари град“, Планинарским друштвом „Рујно“, ПР Клисура 031 – „Изазов Ђетиње“ и удружењима „Изазов Таре“ и „ Аласи са Ђетиње “.

Активности обухватају:

-Обилазак хидроцентрале „Под градом“ на Градској плажи могућ је од 09 до 15 часова. Стручно вођење група од стране кустоса Народног музеја Ужице је на сваких пола сата. Обилазак се не наплаћује.

-Планинарење стазом Ђурића орлови реализује Планинарско друштво „Рујно“. Полазак групе је у 08 часова са почетне тачке стазе код Велике бране. Од опреме је потребна спортска обућа прилагођена временским условима и кишна кабаница. Учешће се не наплаћује.

-Демонстрација Fly Fishing-a (мушичарење) у Стапаркој бањи ће трајати од 09 до 12 часова. Опрема за демонстрацију је обезбеђена у организацији Удружења „Аласи са Ђетиње“. Учешће се не наплаћује.

-Демонстрацију спортског пењања на природној стени код Велике бране организује Спортско-пењачки клуб „Стари град“ у периоду од 11 до 13 часова. Опрема за демонстрацију је обезбеђена и учешће се не наплаћује.

-Вожња кајака на Великој брани у организацији Клисура 031 „Изазов Ђетиње“ се наплаћује 500 динара по кајаку (двосед). Вожња кајака је доступна од 09 до 19 часова. Опрема је укључена у цену.

-Вожња зип линије са Старог града је могућа од 16 до 20 часова. Цена једне вожња је 500 динара.

-Организована вожња бициклама Зеленом стазом до Стапарске бање полази у 16 часова са Градске плаже (плато изнад хидроцентрале) у организацији Удружења „Изазов Таре“. Неопходно је обезбедити сопствену бициклу и опрему. Учешће се не наплаћује.

-Радионице „Неолит за најмлађе” организују се у Археолошком музеју на отвореном „СтаПАРК“ у Стапаркој бањи са почетком у 17 часова. Обухватају реализацију радионица aрхеологија за децу и израду неолитске кемарике. Опрема за радионице је обезбеђена и учешће се не наплаћује.

Илустрација, фото: сајт града Ужица

За заинтересоване учеснике обезбеђен је превоз минибусом на релацији железнички мост у Турици (окретање код мале хидроцентрале) до Стапарске бање и натраг. Поласци су у 15, 16 и 17 часова. Повратак из Стапарске бање је након 19 часова.

Сви учесници су осигурани од случаја несреће, a за све регистроване учеснике обезбеђено је освежење. У случају лошег времена, организатор ће благовремено обавестити јавност о изменама у организацији.

Илустрација, фото: сајт града Ужица

Пријаве за планинарење и вожњу бициклама као и све остале информације можете добити путем телефона: 031 523 065, 065 2256498 и 065 8230657.

Рекреативно-едукативни дан „Повратак природи“ у клисури реке Ђетиње подржан је кроз пројекат “THEMATIC – Tourism founded on Innovation Capacities“ који реализује РРА Златибор. Пројекат финансира Европска унија кроз програм Интеррег АДРИОН 2014-2020.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice priroda klisura djetinja zestival

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.391.374 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)