Ванредна ситуација у 11 општина, две особе преминуле услед смрзавања 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Ванредна ситуација у 11 општина, две особе преминуле услед смрзавања
Trenutno na sajtu: 373       |       Podeli:
10.01.2017 | 0 коментар(а)



У 11 општина у Србији на снази је ванредна ситуација због проблема са снегом, последња општина у којој је уведена је Ивањица, а две особе су преминуле услед смрзавања, док се за још две чека потврда да су умрле због хладноће.



Главни путни правци су проходни, док проблема има на локалним путевима, а надлежни очекују да ће најављено благо отопљење ићи на руку механизацији и убрзати чишћење.

Ђацима у Сјеници, Новом Пазару, Ивањици и Тутину продужен распуст до 16. јануара.

Снег повремено умереног интезитета пада у већини крајева Србије сем, на југу и југозападу Србије где падавина тренутно нема.

На путевима у нижим пределима возаче очекују углавном мокри коловози, или су они под местимично расквашеним снегом на путу, док у планинским пределима треба рачунати са угаженим снегом на коловозу и преко пет центиметара, саопштено је из Ауто-мото савеза Србије.

Велику опасност у саобраћају вечерас представљају ниске температуре које се крећу у распону од -8 до -17 степени, јер свака влажна деоница представља потенцијалу опасност од поледице или стварање леда, па уколико брзина није прилагођена, чак и смањена од оне предвиђене у зимским условима вожње, онда постоји велика опасност од проклизавања, или излетања возила са пута.


Сутра током дана престанак падавина

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, биће умерено и потпуно облачно, хладно, местимично са снегом. Од средине дана престанак падавина и делимично разведравање, најпре на северу и западу. Ветар слаб и умерен, западни и југозападни. Јутарња температура од -15° до -10°, локално на југу и у планинским пределима око -18°, највиша дневна температура од -10° до -5°.

Из РХМЗ упозоравају на веома ниске температуре наредних дана. Јутарња темпратура до четвртка (12.01.) од -18 до -10°, у планинским пределима око -20°. Највиша температура до среде (11.01.) од -14 до -5°Ц (ледени дани), од четвртка (12.01.)


Антић: Без струје 245 потрошача

Без струје само 245 потрошача електричне енергије, који се налазе у неколико брдско-планинских села у којима у овом периоду године нико и не живи, каже министар рударства и енергетике Александар Антић.


Кучевић тражи помоћ за санацију водовода

Тутин - Председник општине Тутин Шемсудин Кучевић затражио је помоћ владе и војске за санацију водовода кој користе мештани 20 села на горњој Пештери, односно 400 домаћинстава који сада немају воду, јер је водовод замрзнут.

Кучевић је рекао да се путево добро одржавају, да проблем ствара ветар који прави наносе, али да је најалармантније стање с водом.

Глас западне Србије/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.281.865 посета
Тренутно на сајту: 374 посетилац(a)