Јелена Грбовић победник Фестивала певача “Изворске капи- први глас Србије ” Златибор 2021 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Јелена Грбовић победник Фестивала певача “Изворске капи- први глас Србије ” Златибор 2021
Trenutno na sajtu: 450       |       Podeli:
22.08.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Програм "Златиборског културног лета" настављен је синоћ на Краљевом тргу када су се публици представили најбољи учесници

такмичења 3. Фестивал певача, “Изворске капи- први глас Србије ” које је раније данас
одржано у сали Културног центра на Златибору.

Учеснике је оцењивао стручни жири састављен од еминентних музичких педагога: Гордане Гоце Лазаревић председнице жирија, Милене Лазаревић Поповић вокалне солисткиње Ртс-а и Радио Београда и Алексе Недељковића, вокалног солисте и интерпретатора традиционалних песама са Косова и Метохије и духовне православне музике. Такмичари су се такмичили у две категорије етно и радијско певање.

У категорији етно певања најбоља је била Ива Николић, а овогодишњи победник у категорији радијског певања и лауреат фестивала је Јелена Грбовић. Сви учесници имали су прилику да се представе публици једном нумером и тако покажу свој раскошни таленат.

Фото: ТО Златибор

Велику подршку такмичарима пружила је Гоца Лазаревић, која се присетила својих почетака када је била у сличној улози као данашњи такмичари, а атмосферу на Краљевом тргу је довела до усијања својом најпознатијом песмом “Видовдан”.

Златиборска публика имала је у ове две вечери прилику да упозна нове младе наде изворне музичке сцене које су показале да ће бити достојни чувари српске народне традиције.

Организатор овог фестивала је Удружење Изворске капи из Аранђеловца, а генерални покровитељ је Општина Чајетина уз велику подршку Туристичке организације Златибор.

Следећи догађај на програму Културног лета је у понедељак 23. августа када ће на Краљевом тргу наступити плесна група “Уна Сага Сербика”

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


takmicenje pesma zlatibor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.420.645 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)