Дисово пролеће 55. пут у Чачку 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Дисово пролеће 55. пут у Чачку
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
14.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Град на Морави ће ове године 55. пут за редом бити домаћин “Дисовог пролећа”, једне од највећих

културних манифестација. Дисово пролеће почиње данас, трајаће два и по месеца и обиловаће бројним културним и образовним садржајима. За овај традиционални фестивал из буџета града издвојено је 1,5 милиона динара.

“Тај главни део Дисовог пролећа због којег ова манифестација има национални карактер свакако је посвећен лауреату Дисове награде и добитницима награде Млади Дис. Ту су и еминентни песници, претходни добитници Дисове награде који ће бити и у улози не само песника него и књижевних критичара”, рекла је председница одбора “Дисовог пролећа” Данијела Ковачевић Микић.

Одлуком трочланог жирија у саставу проф. др Радивоја Микића, Николе Вујчића и др Јане Алексић, овогодишњи добитник Дисове награде је песник Ђорђе Нешић.

Председник жирија Никола Вујчић је рекао да је Ђорђе Нешић један од песника који чине част српској књижевности јер на неки начин показује да “песници први осете те дубоке тектонске покрете, промене у историји и на њих реагују тако што остављају поруке које ће генерацијама које долазе после нас видети кроз каква су времена прошли њихови преци и у каквим су условима живели”.

Ђорђе Нешић, добитник награде "Дисово пролеће", фото: Библиотека Владисав Петковић Дис

Иначе,Ђорђе Нешић је књижевник и управник Културног и научног центра “Милутин Миланковић” у Даљу у Републици Хрватској. У књижевност је ушао 1985. објавивши књигу “Црв сумње у јабуци раздора” и до данас је објавио осам књига песама и ушао у ред најбољих савремених српских песника.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.314.251 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)