У Техничкој школи 150 слободних места за наредну школску годину 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
У Техничкој школи 150 слободних места за наредну школску годину
Trenutno na sajtu: 548       |       Podeli:
05.04.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије

објавило је Конкурс за упис ученика у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину. У горњомилановачким средњим школама има укупно 390 места, од чега 150 места припада Техничкој школи „Јован Жујовић“.

-Према плану уписа, као и према објављеном конкурсу,за наредну школску годину у Техничкој школи је одобрен упис пет одељења са шест различитих смерова трогодишњег и четворогодишњег образовања. Међу овим занимањима се налазе два нова, модернизована занимања трогодишњег образовања: електричар и сервисер за термичке и расхладне уређаје. У плану је упис још једног одељења трећег степена – модни кројач, као и три одељења четворогодишњег образовања – техничар мехатронике, техничар за компјутерско управљање (ЦНЦ) машина и техничар штампе.У трогодишњем смеру електричар, као и четворогодишњем смерутехничар за компјутерско управљање (ЦНЦ) машина одређени број ученика имаће могућност да стиче образовањепо дуалном моделу образовања. Дуално образовање је модел средњег стручног образовања у оквиру кога се образовање стиче и кроз теоријску наставу у школи и кроз практично учење у различитим компанијама у граду, које су и изразиле потребу за образовањем и каснијим запошљавањем ових кадрова-наводи Бојан Вељовић, директор Техничка школа “Јован Жујовић”.

Из ТШ“Јован Жујовић“ позивају све заинтересоване ученике осмог разреда да упишу Техничку школу, школу у којој ће стећи практична и применљива знања која ће им омогућити лако запослење одмах по завршетку средње школе или насатавак образовања на било ком факултету или високој школи.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


upis tehnicka skola gornji milanovac

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.302.965 посета
Тренутно на сајту: 546 посетилац(a)