Од данас појачане контроле поштовања мера, отворен Центар за пријаве 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Од данас појачане контроле поштовања мера, отворен Центар за пријаве
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
31.08.2020 | 0 коментар(а)



Од данас су појачане контроле поштовања епидемиолошких мера за сузбијање ширења корона вируса у читавој Србији,

а отворен је контакт центар коме сви грађани могу да пријаве ако су уочили непоштовање превентивних мера, одлучио је данас Кризни штаб на ванредној седници.

Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести ЦОВИД-19 најоштрије је осудио кршење епидемиолошких мера које је уочено у појединим јединицама локалне самоуправе током претходног викенда.

На ванредној седници Кризног штаба затражен је повећан инспекцијски надзор, с обзиром на то да је у овом тренутку, непосредно пред почетак школске године, кршење мера потпуно недопустиво, наведено је у саопштењу.

Кризни штаб упутио је писма свим градоначелницима и председницима општина, у којима их подсећа да су дужни да обезбеде поштовање свих епидемиолошких мера на својој територији, без изузетка и да било каквог толерисања непоштовања мера неће бити.

Уколико уоче макар и минимално непоштовање превентивних мера, надлежни органи су у обавези да поступају у складу са законом и такво понашање санкционишу.

Ово се поготово односи на организаторе различитих догађаја широм Србије, чија је обавеза да обезбеде све услове како здравље грађана не би било угрожено.

Стога, каже се у саопштењу, Влада Србије задужиће Министарство здравља и МУП да, у сарадњи са Координационом комисијом за инспекцијски надзор и инспекцијским службама јединица локалне самоуправе, појачају контролу поштовања мера и направи план заједничких контрола поштовања свих важећих епидемиолошких мера.

Сви грађани Србије који уоче непоштовање превентивних мера то могу пријавити путем јединственог Контакт центра за инспекције и то посредством портала www.инспектор.гов.рс или позивом на број телефона 011/63-50-322.

Закони Републике Србије, као и сви протоколи о спровођењу епидемиолошких мера које је израдио Кризни штаб, недвосмислено утврђују начине на који се догађаји могу организовати и око њихових поштовања не сме и неће бити никаквих компромиса, истиче се у саопштењу.

Број заражених и хоспитализованих, као и број прегледа у претходних неколико дана пружају нам разлоге за оптимизам, али никако за опуштање.

Свако неодговорно понашање у данима пред нама јасно ће се одразити у статистичким бројкама кроз две или три недеље, што је свакако сценарио који желимо да избегнемо.

Излазак одређених здравствених установа из Ковид система после дуго времена даје прилику здравственим радницима да се макар мало одморе пред јесен.

Свако масовно окупљање без поштовање превентивних мера, неодговорно понашање и неношење маски у затвореним просторима представља, поред угрожавања сопственог здравља, здравља других људи и непоштовања закона, својеврсно непоштовање здравствених радника који су понели највећи терет борбе против корона вируса.

Влада Републике Србије још једном апелује на све грађане да поштују све донете мере зарад сопственог здравља и здравља својих најближих. Једина сигурна и до данас доказана заштита од корона вируса је поштовање превентивних мера. Свако одступање или непоштовање мера нас удаљава од циља, а то је коначна победа над корона вирусом, што ћемо успети једино уз висок ниво дисциплине у одговорности, закључује се у саопштењу.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kovic prijaviti centar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.894.680 посета
Тренутно на сајту: 445 посетилац(a)