Одржани „Михољски сусрети села” у Луновом Селу 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Одржани „Михољски сусрети села” у Луновом Селу
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
26.09.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - „Михољски сусрети села”, одржани у Луновом Селу оправдали су сва очекивања организатора

и по броју учесника у спортским дисциплинама и по броју посетилаца. Готово стотину учесника више у односу на прошлу годину говори о значају ове манифестације, коју организује град Ужице под покровитељством Министарства за бригу о селу.

Фото: Сајт града Ужице

Како је отварајући сусрете истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, Министарство за бригу о селу једно је од оних са којима Град ужице има изузетну сарадњу. Она је подсетила да су куповина сеоских кућа, набавка минибуса за потребе превоза сеоског становништва и Михољски сурети села заједнички пројекти, захваљујући којима се полако али сигурно оживљавају ужичка села.

Фото: Сајт града Ужице

“Као град се трудимо да издвојимо више новца, асфалтирамо што више киолометара путева и у наша села доведемо градску воду, расвету, отворимо амбуланте и обезбедимо и друге садржаје неопходне за свакодневно функционисање. Уз подршку овог министарства успели смо и да ево већ другу годину заредом организујемо манифестацију, која на једном месту окупља становнике готово свих наших села. Зато је данас право задовољство бити овде и са вама поделити радост нових сусрета”, додала је градоначелница.

У укупно шест спортских дисциплина такмичило се око 350 учесника из свих ужичких села, а једнак број освојених медаља ове године имале су месне заједнице Стапари и Каран.

Фото: Сајт града Ужице

Није изостао ни богат културно-уметнички програм уз учешће Етно секције Музичке школе “Војислав Лале Стефановић”, КУД-ова, певачких група и трубача.

Традиционално, ученицима основних школа који су учествовали у литерарном и ликовном конкурсу на тему “Моје село” уручени су пригодни поклони.

За организацију “Михољских сусрета села” Министарство за бригу о селу определило је 500 хиљада динара, колико је издвојено и из буџета града Ужица.

У спортским надметањима, богатом културно-уметничком програму и целодневном дружењу у Луновом Селу уживала је и публика, коју су чинили мештани свих ужичких села. Они са нестрпљењем очекују наредне “Михољске сусрете села” и како истичу надају се већем броју оваквих манифестација.

 

ГЗС/сајт града Ужице

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


susreti sela uzice lunovo selo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.749.120 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)