Производња у Будимци поново од пролећа 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Производња у Будимци поново од пролећа
Trenutno na sajtu: 550       |       Podeli:
04.12.2019 | 0 коментар(а)



Пожега – Она народна „трећа срећа” потврдила се и у случају некадашњег гиганта, пожешког прерађивача воћа и поврћа „Будимка”, која је продата

управо из трећег покушаја, а њу је купила ИТН група из Косјерића која се између осталог већ бави откупом и прерадом воћа и поврћа. Воћари из овог дела Србије се радују што ће имати коме да продају своје производе, а многи грађани се надају да ће у погонима „Будимке” наћи запослење.

Драган Крстонић воћар из Милићевог села казао је да је „Будимка” за сељака и село насушна потреба, јер је та компанија раније од њих откупљивала све што су производили од воћа и поврћа.

„На наговештај да је наш некадашњи гигант поново купљен, сви смо у дилеми шта да радимо. Да ли да оставимо воћњаке и да почнемо да радимо индустрију, јер смо мали и не можемо да парирамо великим произвођачима. А ако стварно „Будимка” крене са радом, онда нашој деци можемо да кажемо да остану на селу, јер ће моћи да живе од свога рада”, рекао је Драган.

Тек што су купили, нови власници „Будимке”, Вера и Драган Марковић састали су се са председником општине Пожега Ђорђем Никитовићем, који је истакао спремност општинског руководства да учини све што је у њиховој моћи да се погони некадашњег гиганта што пре покрену.

„Фабрика жели да што у што краћем року оспособи производњу. Они улажу око пет милиона евра и надам се да ће у марту или априлу кренути крви кораци производње. На састанку је поред органа локалне самоуправе присуствовала и екипа из Електродистрибуције који ће у што краћем року оспособити електричну енергију. Ми из локалне самоуправе, као и нови власници вољни смо да остваримо што боље резултате у свим сегментима”, изјавио је Никитовић.

Очито је да су сви вољни да што пре у „Будимки” покрене производња, али проблем је што рокови за инвестирање и покретање погона падају у зимском, што се слободно за аграр може рећи мртвом периоду године. Ипак сви актери се надају да ће се и то превазићи, те да ће на тржиште из „Будимке” поново производи кренути у марту или априлу наредне године.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.216.048 посета
Тренутно на сајту: 550 посетилац(a)