Српске коцкарнице и кладионице годишње зараде 500 милиона долара, а половина тих пара је отишла једној фирми 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Српске коцкарнице и кладионице годишње зараде 500 милиона долара, а половина тих пара је отишла једној фирми
Trenutno na sajtu: 332       |       Podeli:
04.06.2017 | 0 коментар(а)



Укупан приход 60 коцкарница, колико их је регистровано у Србији, износи 500 милиона долара,

а чак половину тог новца зарадила је само једна кладионица - "Моцарт", сазнаје "Блиц".

Тако је ова кладионица у 2015. години, на коју се односе подаци, приходовала око 250 милиона долара. С друге стране, све остале коцкарнице и кладионице заједно су убрале исто толико новца.

"Само је кладионица "Моцарт" остварила 49 одсто годишњег прихода свих фирми које се баве овим послом. То је нешто мање од 250 милиона долара", каже извор "Блица" упућен у пословање коцкарница.

Како он наглашава, Државна лутрија Србије у истом периоду имала је приход од седам одсто у односу на укупну суму од 500 милиона, што је око 35 милиона долара.

"Од 60 компанија које су регистроване као предузећа у овој грани туризма, 51 је активно, а девет не ради или је у стечају. С обзиром на то да је приход од "Моцарта" 250 милиона, а Лутрије 35 милиона долара, преосталих 49 кладионица имале су укупан приход од око 215 милиона долара", објашњава наш саговорник.

Иначе, приходи коцкарница у Србији чине петину укупне зараде у туризму. Како су недавно навели у Министарству трговине, Србија је 2015. од туризма зарадила 2,5 милијарди долара, од чега је 500 милиона од коцкарница и кладионица.

Саветник за економски развој у Министарству трговине и туризма Александар Денда каже да се ова цифра од 500 милиона долара односи на укупне приходе компанија које су регистроване као кладионице или коцкарнице.

"Треба подстицати тај вид рекреације управо због тога што зарада на играма на срећу износи чак 20 одсто укупног прихода. Пожељно је улагати у ризорт хотеле који нуде услуге забаве и рекреације у чијој је категорији и коцкање. У Србију долази доста странаца првенствено због коцкања јер је у њиховим земљама то забрањено. Међу њима највише је туриста из Турске, затим Арапа, Израелаца и Иранаца", истакао је Денда.

Он каже да је немогуће израчунати тачан број странаца који долазе у нашу земљу искључиво ради коцкања.

"Врло је тешко да се процени колико су у овом износу од 500 милиона долара учествовали странци, а колико наши грађани. Странци долазе у организованим турама да се коцкају у Србији. Зато сам истакао да би поред осталих садржаја у Србији, рецимо на Тари, Голији или на Увцу, требало размишљати и о отварању коцкарница", нагласио је Денда.

Разонода донела више новца од смештаја

Према подацима Министарства трговине и туризма, спорт и рекреација су 2015. године донели држави више прихода у туризму него што је зарађено од смештаја. Како наводе, надмашила их је само зарада у исхрани и превозу. У ресорном министарству додају да је у 2015. губитак у туризму смањен са 36 на 17 милијарди динара, а добит је повећана за 36 одсто.

Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.377.803 посета
Тренутно на сајту: 332 посетилац(a)