Министар Недимовић отворио „Сајам шљиве” у Осечини: година изненађења за пољопривреднике 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Министар Недимовић отворио „Сајам шљиве” у Осечини: година изненађења за пољопривреднике
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
27.08.2021 | 0 коментар(а)



Осечина - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић отворио је данас



у Осечини 16. „Сајам шљива", који је почео синоћ уобичајеним пратећим садржајима – прангијом, потпаљивањем сушаре, здравицом и наступом културно уметничких друштава и концертом музичара из Осечина.

„Ова година је била веома чудна за пољопривреднике са невероватно добрим ценема, и нешто слабијим родом у воћарством.
Била су велика очекивања у априлу и мају али ћемо ипак годину завршити као и претходну. Мислим истог бруто друштвеног производа у пољопривреди. Очекивао сам у јуну корак више, али јул и суше то нису дозволили”, рекао је министар.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић

Недимовић није крио своје одушевљење овогодишњим ценама воћа.

„Малина је изашла на 400 динара, неки кажу и да су продаали и за више, купина била још боља од претходне године, шљива није лоше, а ракија скоро није била ова цена”, казао је министар.

Данас су на сајму додељене и награде највећим извозницима. „Агронела доо” из Ваљева као највећи извозник шљиве, док је награда за највећи пласман у иностранство суве шљиве отишла „Јовановић воћу” из Осечине. Награде је уручио председник општине Осечина Никола Томоић .

Након прошлогодишњег скромног обележавања „Сајма шљива" у Осечини, ове посетиоце очекује богат и разноврстан програм. Сајамски дани почели су 24. августа и свих дана Сајма у хали Спортског центра биће изложени најбољи производи од шљива локалних пољопривредника - ракија, џем, пекмез, слатко од шљива, шљивани колачи, карабан и многи други специјалитети као и штандови привредних произвођача. Ту су и изложба механизације, садног материјала, кување пекмеза, сушење шљиве, печење и дегустација ракије, изложба Златне руке, Трг старих заната и многи други садржаји.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sljiva osecina sajam

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.439.998 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)