Програм овогодишњег фестивала ”Нушићијада” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Програм овогодишњег фестивала ”Нушићијада”
Trenutno na sajtu: 397       |       Podeli:
27.07.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - Фестивал хумора, забаве и весеља ’’Нушићијада’’ одржаће се у Ивањици од 24. до 26. августа

под слоганом ’’Ко тебе јадом ти њега Нушићијадом’’ који симболизује дух ове манифестације. Овогодишњу Нушићијаду красиће све њене, сада већ традиционалне, карактеристике: бројни квалитетни садржаји, разноврсне уметничке форме, спој модерног и традициоланог, па ће Ивањицом поново дефиловати свет одевен у костиме с краја 19. и почетка 20. века.

Фестивал ће бити у знаку јубилеја, 180 година од изградње ивањичке цркве, 150 година од прве књижнице и читаонице у вароши, четири деценије од настанка дечијег вртића а део програма посвећен је стогодишњици завршетка Првог светског рата.

Бројним изложбама, трибинама, перформансима и другим академским садржајима Нушићијада ће обележити ове јубилеје.

Посетиоцима фестивала поклониће се глумци крагујевачке сцене ’’Јоаким Вујић’’ са представом ’’Госпођа министарка’’, првакиње Позоришта на Теразиијама, Љиља Стјепановић и Елизабета Ђоревска у комаду ’’Два мириса руже’’ потпомогнуте музиком ’’мариача’’ као и  глумци аматерских позоришта Из Горњег Милановца и Ивањице.

У музичком делу програма наступиће група ’’Ођила’’, љубитељи италијанске музике моћи ће да уживају у концерту групе ’’Амаркорд’’, док ће бенд ’’Диванхана’’ посетиоцима приредити одличну забаву изводећи  традиционалну музику у новим аранжманима који су настали уз утицај јазз, поп и класичне музике 20. века, а у сличном тоналитету придружиће им се и ЕЈО –етхно јазз орцхестра. Звуке старих добрих времена у градић на Моравици донеће група ’’С времена на време’’,  док ће  AMY’S ХОУСЕ, Amy Winehouse трибуте банд, извести ванвременске хитове ове незаборавне кантауторке.



На великој концертној сцени госте фестивала забављаће поп звезда Жељко Јоксимовић, група Lexinton и популарни певач, Харис Џиновић.

Као посебна и веома значајна целина фестивала, Дечија сцена, окупиће многобројне извођаче, глумце, музичаре, цртаче, аниматоре а ове године организатори су за најмлађе припремили и мноштво изненадјења у потпуно новом амбијенту.

Већ традиционално у улози Бранислава Нушића и ове године је  глумац Милан Милосављевић који ће на свечаном отварању девете обновљене Нушићијаде преузети кључева града и прогласити тродневни режим живљења мале српске вароши .

Јединствен по садржају и форми фестивал ’’Нушићијада’’ све љубитеље културе и забаве позива да буду ’’виђени у Ивањици’’ од 24. до 26. августа 2018. године.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.121.354 посета
Тренутно на сајту: 398 посетилац(a)