Инспекције крећу у контролу радног времена продавница, трговинских центара и угоститељских објеката 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Инспекције крећу у контролу радног времена продавница, трговинских центара и угоститељских објеката
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
31.08.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Уредбом о изменама и допунама Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне
Илустрација, Фото: ГЗС

болести COVID-19, која је ступила на снагу 28. августа 2020. године, прописано је да се радно време угоститељских објеката ограничава тако, да објекти који немају башту и ноћни клубови неће радити од 21 час до шест часова наредног дана. Објекти који имају башту неће пружати угоститељске услуге у затвореном делу објекта од 21 час, а у отвореном делу објекта (башти) од једног часа до шест часова наредног дана, наводи се у саопштењу Градске управе за инспекцијски надзор.

Такође, истом Уредбом прописано је да радно време продавница, трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката ограничава се тако да ти објекти неће радити од 23 до шест часова наредног дана.

Надзор над применом одредаба поменуте Уредбе врше и инспекцијски органи Градске управе за инспекцијски надзор града Чачка.

Такође, Министар здравља Владе РС донео је Наредбу о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору која је ступила на снагу 29. августа 2020. године, којом се ради спречавања ширења заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2, забрањују јавна окупљања на целој територији Републике Србије на јавним местима у затвореном и отвореном простору, када се истовремено окупља више од 30 лица, с тим што растојање између присутних лица мора бити најмање 1, 5 метар, односно на свака четири метра квадратна може бити присутно једно лице.

Непоступање по здравственим прописима, одлукама и наредбама за време епидемије заразне болести којим се одређују мере за њено сузбијање или спречавање, представља кривично дело из члана 248. Кривичног законика.

 

 

Глас западне Србије

 

 

 

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak inspekcija kafici trgovina kontrola radno vreme

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.296.129 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)