Чачански чипс од домаћег кромпира 



 
Чачански чипс од домаћег кромпира
08.06.2016 | 0 коментар(а)



Чачак - Само три године после успостављања новог процеса производње односно стабилизације предузећа,

ове године смо успели да купимо једну од најсавременијих линија за производњу чипса на овом тржишту, рекао је директор продаје и маркетинга компаније "Чипси веј" (Chips way) Владимир Иванчев.

Он је навео да ће то дати једну сасвим нову димензију пословања, отворити нова радна места и унапредити квалитет производа.

Директор продаје и маркетинга компаније "Chips way" Владимир Иванчев, фото: ГЗС

"Промену коју смо припремили у овом кратком периоду је редизајн и промена амбалаже, односно на освеженом и редизајнираном паковању наши потрошачи ће моћи да виде ново име нашег бренда неформално већ 45 година, а од јануара ове године и званично чачански чипс", истакао је Иванчев, додајући да је квалитет производа најбитнија ствар, односно сировина од које он настаје.

ренули смо у озбиљну сарадњу са нашим кооперантима и унапредили смо је у великој мери, чак смо и формирали огледна поља са органским кропмиром са тендецијом да органски кропмир пређе у неку врсту трајне серијске производње”, рекао је Иванчев.

Наводећи да је домаћа сировина веома важна и да су увек били окренути њој, с тим у вези увек су подржавали кооперанте.

Власник компаније “Јавор” из Кушића Ђорђе Момировић, рекао је да је из личног пријатељства са директором чипсаре Бајевићем дошло до уговра о сарадњи.

 

Власник компаније “Јавор” из Кушића Ђорђе Момировић, фото: ГЗС

ооперанти чипсаре неће морати више да увозе семе за кромпир из иностранства, моћи ће да купе исто такво можда још и боље у Кушићима које је и некада било најпрепознатљивије у великој Југославији. Омогућићемо кооперантима да јефтиније купе добро семе. Србија је била земља која је давала добар семенски кромпир, али се није водило рачуна, па се и у Војводини почео производити семенски кропмпир, а знамо да се добро семе кромпира не може производини на надомрској висини нижћој од 1.000 метара. Тако да су произвођачи изгубили поверење у домаћи семенски кромпир”, истакао је Момировић.

Објашњава да га сеју на надморској висини од 1.200 до 1.400 метара и на поседима наших коопераната којих у овом тренутку има 50.

Дали смо им и ђубриво и семе и све што им је потребно. Сада су сигурни да све што произведу имају где да пласирају, као што и ми имамо сигуран пласман у чачанској Чипсари. Наш семенски кромпир има нижу цену од страног око 15 до 20 одсто, а много бољи квалитет”, истакао је он.

Истиче да раде анализу земљишта и да користе мале количине хемије, јер су биљне болести мање присутне на вишим надморским висинама.

Директор компаније “Чипси веј” Томислав Бајевић, каже да су ове године узели три четвртине семена из “Јавора”, док је само једна четвртинау из увоза.

Ја сам са том сарадњом презадовољан и сигуран сам у успех овога бизниса. Од квалитета кропмира зависи и квалитет нашег производа и то је једини правац успеха”, нагласио је Бајевић.

Директор компаније “Chips way” Томислав Бајевић, фото: ГЗС

Сама кооперација са “Јавором” из Кушића је кооперација са њихових 50 коопераната, каже он, додајући да имају кооперантне у Заблаћу, Слатини, на Каблару, у Гучи.

Што се тиче радних места ми стално запошљаваамо раднике, до крају године ћемо повећати број радника за 20 до 30 одсто. Сада имамо више од сто запослених”, закључио је Бајевић.

Глас западне Србије

 







Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 









 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
060 5000 150, 032 347 001

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 130.112.252 посета
Тренутно на сајту: 105 посетилац(a)