Бошко Обрадовић предлаже техничку владу за решење политичке кризе 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Бошко Обрадовић предлаже техничку владу за решење политичке кризе
Trenutno na sajtu: 468       |       Podeli:
22.06.2020 | 0 коментар(а)



Лажни избори који су јуче одржани у потпуности су оголили да у Србији више нема демократије
Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић, фото: ГЗС

и да су дефинитивно укинути слободни и поштени избори, казао је лидер покрета Двери Бошко Обрадовић.

"Месецима смо били изложени функционерским кампањама представника власти, злоупотреби државних ресурса у партијске сврхе, невиђеном медијском мраку, буквалној забрани медијског постојања свих који су прогласили бојкот избора, бруталним притисцима на запослене у јавном и приватном сектору да се скупљају сигурни гласови за СНС" тврди Обрадовић.

Према његовим речима сам изборни дан био је врхунац куповине гласова и малтретирања грађана да морају да изађу на изборе како би повећали излазност.

"Ово је посебно појачано у послеподневним сатима када је владајући режим већ извео све своје гласаче и када су видели да је бојкот успео, па су прешли на све видове претњи грађанима како би повећали излазност. Када и то нису успели приступили су изборном криминалу и директном лажирању излазности, која је напрасно почела да скаче у вечерњим сатима када су бирачка места била празна. Тако су од реалне излазности која на републичком нивоу није прешла 42% дошли до најаве ’Информера’ да ће излазност бити 55% и објаве самог Александра Вучића да је излазност преко 50%, што су демантовале све посматрачке мисије на изборима, потврђујући да је чак и та лажирана излазност испод 50%," истиче Обрадовић.

Он истиче да на конференцији за медије у СНС, која је каснила више од сат времена, Александар Вучић није ни поменуо излазност, а у свим каснијим информативним емисијама на режимским медијима податак о излазности је једноставно нестао и више га нико не помиње.

"Разлог је разумљив: ово је најмања излазност на изборима у историји Србије, посебно у Београду где је испод 35%, а у неким централним градским општинама и знатно мање од тога, што значи и да је београдска власт на челу са Гораном Весићем нелегитимна и зрела за оставку. Једино исправно демократско решење била би оставка београдске власти и ванредни градски избори у Београду".

Скупштина без опозиције – власт изгубила легитимитет

Обрадовић тврди да нико од учесника на лажним изборима сем СНС и СПС није прешао стари изборни цензус од 5%.

"Сада је потпуно јасно зашто је цензус морао бити смањен на 3%, али ни то очито није било довољно па је тај смањени цензус прешао само СПАС. Најбољи резултат после СНС и СПС и треће место, међутим, није освојио СПАС већ поништени бирачки листићи којих је преко 4%. Ако се они урачунају у бојкот избора, а свакако јесу глас против ове власти и система, то свеукупно значи да је бојкот избора успео и да бројка правих учесника на изборима пада испод 40%. Ови лажни избори су дефинитивно пропали. Досадашња власт нема више никакав легитимитет, а будући сазив Народне скупштине биће без опозиције. Ако највећа опозициона групација у Србији, Савез за Србију и друге колеге сабране у уједињеној српској опозицији у бојкоту избора, није учествовала на изборима и неће се наћи у парламентима ни на републичком, ни на покрајинском, ни на локалном нивоу, то значи да је демократија у Србији крња, дефектна, фасадна, лажна и да нас све то води у још већу политичку кризу", закључио је Бошко Обрадовић.

Обрадовић даље тврди да се власт "заиграла" у како је рекао лажирању излазности по сваку цену а у прилог томе говори и да су жртвовали своју омиљену опозицију која је због тога остала испод цензуса.

"Иако су се многи од њих надали подршци власти за улазак у Скупштину и улози омиљене опозиције, Александар Вучић очито није испоштовао договор и све их је оставио на цедилу, а посебно оне које је највише и ’гурао’ – СРС и УДС. Многи учесници избора из лажне опозиције имали су више потписа него гласова, и послужили су власти само за глумљење легитимитета изборног процеса. Бојкот је успео и – уз све мане – показао се као озбиљан политички инструмент за довођење у питање недемократског режима. Сада уједињена опозиција у бојкоту треба да настави даље заједно и да много више представља свој политички програм како ће изгледати Србија након пада Александра Вучића", каже Обрадовић.

Једино решење политичке кризе – прелазна техничка влада и нови, ванредни избори на свим нивоима

"Нова политичка криза, изазвана лажним изборима и непризнавањем будуће нелегитимне Скупштине и Владе од стране уједињене српске опозиције у бојкоту, може да се реши само формирањем прелазне техничке владе и новим, ванредним изборима на свим нивоима. Нема и не може бити нормалног политичког живота. демократије и парламентаризма без опозиције. Иако ће власт покушати да влада на тај начин - то је неодрживо и веома брзо ће морати да дође до нових избора. Али, ти ванредни избори морају бити под другачијим правилима, услови за њих морају бити слободни и поштени, а све то мора да гарантује прелазна техничка влада. Ова власт више нема легитимитет да о било чему одлучује, а посебно не о Косову и Метохији. Тек нас чека нови талас ширења заразе изазван насилном организацијом избора по цену здравља становништва и то ће само изазвати још веће тензије у друштву јер грађани неће желети да прихвате нове рестриктивне мере за које је крива искључиво власт. Чека нас и све већа економска и мигрантска криза, и све то говори да ћемо у наредним месецима имати све више разлога да се наелектрисана политичка ситуација врати у нормалу, а једини начин за то су слобода медија и омогућавање да се чује другачије мишљење, и нови - заиста демократски избори", закључио је Бошко Обрадовић.

 

Глас западне Србије

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BOSKO OBRADOVIC IZBORI DVERI BOJKOT

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.388.905 посета
Тренутно на сајту: 469 посетилац(a)