Трећа срећа – Шмеко коначно директор? 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Трећа срећа – Шмеко коначно директор?
Trenutno na sajtu: 1134       |       Podeli:
19.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – За сутра у 14 часова заказана је седница Градског већа у Чачку где ће једна од тачака

да буде утврђивање предлога решења о именовању директора ЈКП за водовод, одржавање чистоће и пијаце“Моравац” , Мрчајевци. Известилац пред већницима биће председник Комисије за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа Игор Кривокапић.

Речена комисија је саставила ранг листу кандидата и доставила Градском већу Чачка овим редоследом:

 

  1. Миодраг Јаћимовић, дипломирани менаџер, са просечном оценом 2, 38;

  2. Радојица Вуловић, дипломирани економиста, са просечном оценом 2, 33.

     

Тако ће, сва је прилика, пред чачанске одборнике следећег четвртка доспети предлог да Миодраг Јаћимовић – Шмеко постане директор ЈКП у најчувенијем селу Шумадије, после силних заврзлама и перипетија, као да фирма има 2000 а не само 20 запослених.

У записнику о спроведеном изборном поступку, одржаном 16. новембра у канцеларији секретара Скупштине града, наводи се да су, поред председника Кривокапића, присуствовали и чланови Комисије, Драган Шулубурић, Матија Братуљевић, Славко Мајсторовић и Зоран Грујичић, уз присусво кандидата Вуловића и Јаћимовића.

Уводно излагање поднео је Кривокапић наводећи да су пријаве поднела тројица: Радојица Вуловић, Миодраг Јаћимовић и Милоје Војиновић, при чему је Војиновићева пријава одбачена пошто “нису приложени сви докази тражени конкурсом”. Комисија је потом извршила увид у документацију преостала два кандидата и утврдила:

 

  • За Радојицу Вуловића: оцена знања енглеског језика – 1, оцена познавања рада на рачунару – 2, оцена вештина кандидата – 3.

  • За Миодрага Јаћимовића: оцена знања енглеског језика – 3, оцена познавања рад на рачунару – 3, оцена вештина кандидата – 3.

 Питања кандидатима била су следећа:

 

  1. Шта бисте сматрали својим највећим успехом или неуспехом на будућим пословима директора ЈКП?

  2. Како бисте спровели опереративну ефикасност ЈКП у смислу смањења трошкова и повећања добити?

  3. Ако бисте уочили неповољне текстове (репортаже у медијима, критике, приговоре, предлоге, молбе), како бисте поступили, наведите пример.

Комисија је извршила усмену проверу стручне оспособљености и вештина кандидата. Вуловић је на усменом добио оцену 2 о стручној оспособљености, а просечна оцена вештине комуникације у међуљудским односима јесте такође двојка.

За кандидата Јаћимовића утврђена је просечна оцена усменог дела провере стручне оспособљености знања и вештина – 3, а просечна оцена вештине комуникације у међуљудским односима - 2, 40. Тако је на крају Шмеко победио за пет стотих: 2, 38 према 2, 33.

Комисија је приступила израчунавању просечне оцене на основу:

 

  • Оцена за стручну оспособљеност стечену високим образовањем и радним искуством;

  • Оцена знања страних језика и познавања рада на рачунар (налаз установе за КОД “Коста Новаковић”)

  • Оцена вештине кандидата (налаз НСЗ);

  • Просечне оцене са усменог дела, провере стручне оспособљености и вештине комуникације у међуљудским односима

Од МЗ Трбушани, Нове Србије до СНС

Иначе, Јаћимовића су пратиле бројне афере током његове политичке каријере коју је започео у Новој Србији, али је под утицајем свог блиског рођака из СНС преко ноћи доспео у редове владајуће партије, а сада очигледно и на директорску позицију иако многи сматрају, чак и напредњаци, да је то једно од најгорих кадровских решења које су понудили.

Јаћимовић још увек није објаснио мештанима Трбушана, где је обављао функцију председника МЗ као кадар Нове Србије, иако је живео на другом крају града, због чега вишемилионска инвестиција (градња канализације) још увек нема употребну дозволу. Друго питање је како су утрошене паре грађана и због чега у једном делу Трбушана при најмањој киши фекалије пливају по двориштима мештана.

Нема сумње да ће ово кадровско решење бити још један камен око врата и терет који ће се свалити на Тодоровићева леђа, иако познаваоци политичких прилика тврде да су овакво решење форсирали Раденко Луковић и председник комисије Игор Кривокапић који се на овај начин можда умешао у још једну аферу.

Јаћимовић ће грађанима морати да објасни где је стекао високо образовање и на којим је то руководећим местима провео пет година. Било би добро да све то објасни на течном енглеском језику чијим познавањем се хвали. Наравно, објавићемо радо и блистави ЦВ овог стручњака.

Посебно нас занима како је одговорио на треће питање ( "Ако бисте уочили неповољне текстове (репортаже у медијима, критике, приговоре, предлоге, молбе), како бисте поступили, наведите пример").

 Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK JKP MORAVAC MRCAJEVCI DIREKTOR KOMISIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.998.647 посета
Тренутно на сајту: 1135 посетилац(a)