Кадрови филма о Томи Здравковићу снимани у пријепољском Дому културе 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Кадрови филма о Томи Здравковићу снимани у пријепољском Дому културе
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
23.09.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље – По сценарију Николе Пејаковића и Драгана Бјелогрлића, у Пријепољу је у уторак

настављено снимање филма о највећем боему међу певачима народне музике – Томи Здравковићу. Дом културе због свог изгледа и грађевине сличне некадашњем Дому синдиката, где је Тома одржао 20 концерата заредом, одабран је за снимање неколико сцена.

Прве клапе филма о Томи пале су средином лета у Ваљеву. После тога је глумачка екипа снимала кадрове на више локација у земљи и иностранству. Сценариста Драган Бјелогрлић каже је у Пријепољу снимљено неколико сцена везаних за концерте које је одржавао Тома Здравковић.

„Сцене које ће бити на самом почетку филма снимљене су овде у Пријепољу. Потом концертне сцене које је некада Тома држао у Дому синдиката”, наводи Бјелогрлић. Он истиче да ће у овом филму посебна пажња бити посвећена музици.

Редитељ филма Драган Бјелогрлић, фото: ПП Медиа

„Тому Здравковића звали су „песник туге“. Певао је из душе, и за душу” додаје Бјелогрлић.

Главна улога је припала глумцу Милану Марићу, а улога Силване Арменулић – Тамари Драгичевић. Марић истиче му је велики изазов током снимања био да пренесе емоције које је Тома у својим песмама преносио на публику.

У осталим улогама играју Петар Бенчанин, Андрија Кузмановић, Мирјана Карановић, Слободан Бода Нинковић, Марко Јанкетић, Ивана Зекић и многи други.

Аца Пејовића управо су песме Томе Здравковића, које је на почетку своје каријере певао, винуле у звезде и трасирале му пут којим сада гази. Популарни певач обишао је у родном граду продуценте и глумачку екипу која је снимала сцене у Дому културе. И ако има битну “улогу” у креирању филма, није желео да открије медијима на који начин ће се он појавити у филму.

Ацо Пејовић, фото: ПП Медиа

„Ако причамо о народној музици, одрастао сам на песмама Томе Здравковића и он је оставио озбиљан траг на мојој музичкој каријери. О својој улози у филму не могу да говорим док не буде премијера филма”, загонетно је казао Пејовић.

Снимање филма трајаће до краја октобра, док се премијерно приказивање очекује на пролеће.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje dom kulture film snimanje toma zdravkovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.123.490 посета
Тренутно на сајту: 437 посетилац(a)