Бојовић: Град Чачак спреман за зимску сезону 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Бојовић: Град Чачак спреман за зимску сезону
Trenutno na sajtu: 342       |       Podeli:
24.11.2022 | 0 коментар(а)



Чачак – На седници Штаба за вандренде ситуације поред укидања вандренде ситуације на територији месне заједнице Паковаће
Фото: ГЗС

истакнуто је да је град Чачак спреман за предстојећу зимску сезону захваљујући обновљеној механизацији јавних предузећа која обављаљу зимско одржавање путева како на градском тако и на сеоском подручју.

„Ребалансом буџета ове године првобитно је планиран износ од 44, 5 милиона динара за зимску службу, а увећан је на 61 милион динаара . Ове године одржавање путева, улица и јавних површина вршиће наша јавна комунална предузећа Комуналац, Градско зеленило и Моравац које смо већ годинама опремали механизацијом. Моравац је ове године извршио набавку савремене механизације за ове намене тако да смо један део путних праваца на сеоским подручјима, неких 30 километара, пребацили њима, а тиме смо растеретити Градац”, рекао је директор ЈП Градац Милан Бојовић.

директор ЈП Градац Милан Бојовић Фото: ГЗС

За зимско одржавање путева на располагању је 300 литара калцијум хлорида, камених агрегата као и око 350 тона соли, што је више него довољно за предстојећу зимску сезону.

„Града Чачак издвојио је озбиљна новчана средства за куповину раоника за сеоско подручје и мислим да је тиме обухваћено неких 40 месних заједница, с тим што у појединим месним заједницама на њихов захтев било је по два или три раоника. Град Чачак заједно са месним заједницама издваја средства и за лица која су ангажована на тим пословима”, рекао је начелник Штаба за ванредне ситуације Братислав Зечевић.

начелник Штаба за ванредне ситуације Братислав Зечевић Фото: ГЗС

У све активности у току зимских месеци укључиће се припадници Цивилне заштите, као и Црквени крст како би помогли најугроженијим домаћинствима, а у случају да буде потребе обезбедиће превоз до здравствених установа онима којима то буде потребно.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak zimska sezona bojovic zecevic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.159.124 посета
Тренутно на сајту: 343 посетилац(a)