Лек за маларију и у српским болницама у борби против короне 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Лек за маларију и у српским болницама у борби против короне
Trenutno na sajtu: 748       |       Podeli:
24.03.2020 | 0 коментар(а)



Све клинике у српском ланцу болница у којима се лече оболели од короне добили су из Инфективне клинике алгоритме или прецизан








низ корака за лечење пацијената, а у терапију је укључен и лек против маларије "хлорикин", пише Блиц.
Директор Клинике "Драгиша Мишовић" Владимир Ђукић потврдио је за Блиц да пацијенти са Инфективне клинике стижу са преписаном терапијом у којој је и "хлорикин", лек против маларије.
Осим "хлорикина" користе се и други антивирусни лекови, а које за пацијенте прописује Инфективна клиника, прецизирао је Ђукић.
У протоколима које су кинески лекари и пре доласка у Београд, са појавом првих оболелих у Србији, послали колегама у Србији побројано је неколико лекова који су, од случаја до случаја, реаговали против корона вируса.
У болничким условима у антивиралној терапији је алфа интерферон, лопинавир – ритонавир, рибавирин, хлорокин фосфат и арбидол, а уз антивирусну терапију користе се и антибиотици.
Како се истиче у кинеским саветима, за третман трудница се примењују исте мере.
Лек против маларије налази се и у препоруци Радне групе Министарства здравља Србије за контролу вируса Ковид-19.
Пацијентима оболелим од корона вируса са тежом сликом даје се терапија коју чине лек против маларије, антивирусни лекови који су иначе део терапије против АИДС, као и антибиотици, сазнаје Блиц у Клиничком центру у Нишу.



ГЗС / Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


korona virus vakcina bolnice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.084.567 посета
Тренутно на сајту: 749 посетилац(a)