друга по величини, манифестација у овој подрињској општини.
Јелена Тешић, директорка Туристичке организације Љубивоји, истакла је циљ овог фестивала, а то је промоција аутентичне, азбуковачке кухиње.
„С обзиром на то да се Гастро фестивал последње две године није одржао због забране окупљања услед корона вируса, ове године имамо прилику да коначно организујемо нашу манифестацију. Циљ фестивала јесте да промовишемо нашу азбуковачку кухињу, аутентичну, са производима са нашег простора. Ми до сада имамо, заиста велики број пријављених екипа. И ја бих рекла да је то рекордан број, за све ове године. Припремљен је веома богат културно забавни-програм, за све узрасте”, рекла је Јелена Тешић .
Дисциплине у којима се пријављени могу такмичити су: Припрема рибље чорбе; Етно трпеза; Модерна кухиња; Пекарство; Посластичарство; Карвинг (резбарење на воћу и поврћу); Најбржи кувар Гастро феста (такмичење у секцању црног лука).
Судије на овој манифестацији, међународног карактера, биће професори Високе хотелијерске школе у Београду, лиценцирани за овакав вид такмичења.
ГЗС
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.