Чудо у Божетићима: Изложба пољопривредних машина на ливади, Фирма "Радуловић" поуздан партнер 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Чудо у Божетићима: Изложба пољопривредних машина на ливади, Фирма "Радуловић" поуздан партнер
Trenutno na sajtu: 491       |       Podeli:
22.06.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Село Божетићи данас је било домажин изложби пољопривредних машина коју
Изложба пољопривредних машина у сред села, фото: ГЗС

је организовало пријепољско предузеће "Радуловић" д.о.о. 

Пољопривредници из читавог Златиборског округа данас су имали прилику да пробају, али и купе најновије моделе трактора, као и машине за кошење, скупљање, чврсто балирање и вакумирање сена.

Према речима Јована Радуловића власника предузећа "Радуловић" д.о.о. интересовање за куповину пољопривредних машина је изузетно велико а томе су допринеле мере Владе РС које се на односе на субвенционисање приликом њихове куповине.

Власник предузећа "Радуловић" доо Јован Радуловић, фото: ГЗС

Пољопривредна механизација у овим крајевима је веома застарела, трактори и прикључне машине су кажу старији мештани овог села куповани последњи пут седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, а ако се нешто и занављало, углавном је било половно, јер за нове једноставно није било довољно новца.

Млађи пољопривредници се у нововарошком крају углавном баве сточарством а мере Владе за њих су веома важне јер ће им субвенције олакшати куповину нове механизације. За њих је од изузетног значаја и добра срадња управо са фирмом "Радуловић" јер су изградили партнерски однос.

Председник МЗ Божетићи Слободан Поповић, фото: ГЗС

"Да би остварили право на субвенцију ми морамо да уплатимо цео износ, а повраћај у виду субвенције добијамо након 60 до 90 дана, често се деси да тај износ немамо у целости, али нам у овој фирми изађу у сусрет, сачекају, изградили смо поверење и за нас је то веома битно", каже председник МЗ Божетићи Слободан Поповић.

Данашњу изложбу посетио је и председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић. Он је истакао да су субвенције државе значајно промениле на боље читав нововарошки крај и да су се показале изузетно добрим. Због тога је и локална самоуправа одлучила да додатно помогне своје пољопривреднике и у буџету определила значајна средства за субвенционисање куповине пољопривредних машина.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: ГЗС

"Сви наши домаћини који купе неку пољопривредну машину у вредности до 200 хиљада динара, добиће повраћај половине тог износа", казао је Васиљевић-

Према речима Јована Радуловића који се овим послом бави од 2004. године држава никада није више помагала село и пољопривреднике него што то ради у последње три године. 

"Људи су поново почели да купују нове машине, у овом крају смо продали преко 90 трактора и око 400 прикључних машина. Нико није одбијен за субвенције, само онај ко није тражио није их ни добио", истиче Радуловић.

Он је такође нагласио да у оквиру његове фирме послује и сервис, што је од изузетне важности, јер је одржавање као и набавка резервних делова сигурна.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


BOZETICI IZLOZBA TRAKTORI RADULOVIC DOO JOVAN RADULOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.226.188 посета
Тренутно на сајту: 491 посетилац(a)