Дробњак: Повећан број пацијената који се јављају у Ковид амбуланте, међу зараженима два здравствена радника 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Дробњак: Повећан број пацијената који се јављају у Ковид амбуланте, међу зараженима два здравствена радника
Trenutno na sajtu: 326       |       Podeli:
08.07.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Услед повећаног броја пацијената који се јављају у Ковид амбуланте Дома здравља и болнице принуђени смо да отворимо
Фото:ГЗС

једно одељење  како би било припремљено за пријем пацијената, рекао је за ГЗС Зоран Дробњак, директор болнице у Пријепољу.
“То је било одељење неурологије, те пацијенте смо привремено расподелили да одељење хирургије,капацитети од 15 кревета нису били довољни па смо и интерно одељење претворили у ковид изолациона одељења тако да тренутно имамо 20 пацијената која се налазе на љима и који чекају резултате тестова. Тај резултат теста ће да определи даље лечење, да ли ће се оно наставити на одељењима или ковид болницама”, рекао је дрЗоран Дробњак, директор болнице у Пријепољу.

Он је додао да се пре два дана, са симптомима ковида, у болницу јавило  једанаест пацијената, јуче осам, али су бројеви релативни јер двадесеторо лица чека резултате тестова.
“ Сви пацијенти који су у изолацији имају средње тешку и лакшу клиничку слику и урађен им је пи си ар тест”, додао је др Дробњак.
У последња три дана, једанаесторо лица у Пријепољу је заражено, а међу њима су и здравствени радници.


Медицинске опреме има довољно захваљујући редовној испоруци , али и хуманости добрих људи, Фото: ГЗС

“ Два здравствена радника су на лечењу,  имамо довољан број медицинског особља јер смо у међувремену један део лекара који су враћени са специјализације ставили у приправност и обзиром на динамику, имамо резерве. Капацитети наших установа су ограничени и не можемо све пацијенте да збринемо,и  апелујем на становништво да поштују мере, држе дистанцу, смање број дружења и посета ресторанима и једино тако мере ће дати ефекар и растеретити здравствени систем”, каже Дробњак и додаје да болница располаже са довољном количином медицинског материјала јер свакодневно стиже испорука ,а ни хуманост људи није изостала.

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje kovid ambulanta kliinicka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.907.038 посета
Тренутно на сајту: 326 посетилац(a)