Новине у здравственом осигурању - уз дете током читавог лечења, боловање до два месеца 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Новине у здравственом осигурању - уз дете током читавог лечења, боловање до два месеца
Trenutno na sajtu: 608       |       Podeli:
25.03.2019 | 0 коментар(а)



Боловање у трајању од два месеца, допунско и додатно осигурање, 100 одсто боловање за негу болесног детета до пунолетства

- неке су од новина Предлога закона о здравственом осигурању које ће се пред посланицима наћи ове недеље. Уколико би предлози били усвојени, готово целокупан систем здравственог осигурања био би знатно измењен.
"Родитељи ће сада моћи да буду са децом до излечења, или до њиховог пунолетства, уз 100 одсто надокнаде, а до сада су имали 65 одсто примања", рекао је државни секретар у министарству здравља Берислав Векић за РТС.

То се, како је истакао, односи на малигне болести, али и метаболичка, хронична обољења која траже вишегодишње лечење.

Према садашњем закону, они који немају оверену здравствену књижицу имају право само на хитну медицинску помоћ.

Нацртом новог закона, лечење без оверене књижице биће проширено на палијативно збрињавање, на обавезну вакцинацију и имунизацију, као и на скрининг прегледе, навео је Векић.

Лекарима ће бити омогућено да, када испуне норму у државној институцији у којој су запослени, допунски раде у трајању од трећине радног времена или у тој установи, или да потпишу уговор са највише три додатне приватне, рекао је он.

Приватници ће моћи да изнајмљују простор од државних установа у трајању до 20 година, тамо где ти простори нису потребни.

На њима је да опреме тај простор и након периода од 20 година тај простор и опрема припашће држави, рекао је Векић.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.100.704 посета
Тренутно на сајту: 608 посетилац(a)