За градњу стадиона на Златару стигла само једна понуда 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
За градњу стадиона на Златару стигла само једна понуда
Trenutno na sajtu: 548       |       Podeli:
04.09.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош – За изградњу стадиона на Златару стигла је само једна понуда.
Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош, Фото: ГЗС

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић каже да је то константан проблем и да умногоме успорава али и поскупљује извођење свих грађевинских радова на територији ове општине.

“Читаве године нама стижу понуде за изградњу путева од само једног извођача радова, а то су Путеви Златар. Општину то кошта јер ово предузеће нема конкуренцију. Прошле године су асфалтирали километар путева и улица за четири милиона, а ове године су проценили исти тај посао на шест милиона. Ми немамо много избора, морамо да прихватимо њихову понуду јер смо суграђанима обећали да ћемо то одрадити”, каже Васиљевић.

Што се тиче изградње капиталног објекта на Златару, први човек општине Нова Варош истиче да су поново дошли у исту ситуацију јер се на тендер поново јавио само један понуђач и то су Путеви из Новог Пазара.

“Са друге стране да се они нису јавили овај пројекат би пропао, а за који смо наменски добили 20 милиона динара од министарства трговине, туризма и телекомуникација. Међутим, по предмеру наших инжењера предвиђена цена је била 24 милиона, а ми смо добили понуду од овог предузећа на 27, 8 милиона. Ових дана ми морамо да седнемо за сто са њиховим представницима, да видимо да ли можемо да закључимо уговор по принципу слободне погодбе с обзиром да нам закон то омогућава, а надам се да ће они имати разумевања”, каже Васиљевић.

Он је нагласио да изградња стадиона мора да започне што пре јер би у супротном локална самоуправа била окарактерисана као неодговорна.

“Обманули би пре свега наше суграђане , али би то била неодговорност и према држави јер су нам управо они омогућили градњу средствима која су определили”, закључио је председник општине Нова Варош.




Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Nova Varos Zlatar stadion Zlatar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.216.298 посета
Тренутно на сајту: 549 посетилац(a)