“Будимка” је добра удавача: 23 заинтересована “просца” 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
“Будимка” је добра удавача: 23 заинтересована “просца”
Trenutno na sajtu: 535       |       Podeli:
21.02.2018 | 0 коментар(а)



Пожега - Мултинационална компанија из Уједињених Арапских Емирата 23. је у низу која је

показала интересовање за куповину пожешке “Будимке”, пише “Блиц”.
Та компанија из УАЕ посредством једне адвокатске канцеларије из Новог Сада протеклих дана тражила је и добила бизнис планове предузећа за пет последњих година пре него што је некадашњи великан у производњи воћних, повртарских и месних прерађевина престао са радом.
Информација којом располажу у Пожеги је да су Арапи студиозно сагледали потенцијале „Будимке“ и да ће њихово учешће на тендеру знатно дићи продајну цену, што је битно да би се после недавног проглашења банкротства намирило што више поверилаца.

Конкуренција са Далеког истока могла би да поквари намере двојице домаћих играча који одавно имају све папире о „Будимки“ – Петру Матијевићу и Миодрагу Костићу, који би да своје аграрне империје прошире у Пожеги производњом сокова, џемова и мармелада.

Притом, „Будимка“ располаже погоном за прераду меса и фармама интересантим за Матијевићеву месарску индустрију. Ђорђе Стевановић, члан већа поверилаца „Будимке“, каже да влада велико интересовање за куповину фирме која не ради од децембра 2015.

"Компанија из Емирата која је преузела бизнис планове није једина из ове државе која има озбиљне намере пошто „Ал Дахра“, која увелико послује у Србији, навелико очекује расписивање тендера. У игри су и две кинеске компаније, један руско–мађарско–немачки конзорцијум",  тврди он.

Продаја чим стигне процена вредности имовине

Привредни суд у Ужицу прогласио је банкрот “Будимке” у децембру, чиме је предузеће, које се од пре више од две године свело само на имовину и бренд, растерећено 13 милиона евра дуга и на тендер излази чистог рачуна.

"Процена вредности предузећа је завршена, али конкретну суму немамо јер Републички геодетски завод никако да достави одређене папире. Чим стигну, биће расписана продаја. Очекујемо да ће имовина бити процењена на између седам и осам милиона евра, а да ће продајна цена од које би могло да се намири око 25 одсто дуга бити између три и четири милиона евра", каже Ђорђе Стевановић.

 

Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.107.473 посета
Тренутно на сајту: 532 посетилац(a)