Обрадовић: Власт врши правно насиље у покушају доношења новог пословника 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Обрадовић: Власт врши правно насиље у покушају доношења новог пословника
Trenutno na sajtu: 503       |       Podeli:
05.07.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Све што владајућа већина ради са новим пословником о раду Скупштине града је противзаконито, накарадно и антидемократски,

изјавио је одборник Двери, Бошко Обрадовић.

Обрадовић је на конференцији за новинаре прочитао изјаву председника скупштине Игора Трифуновића, од октобра, коју је дао локалним медијима, а у којој се каже да ће бити саслушани и увежени предлози свих шефова одборничких група и да је рок од 30 дана сасвим коректан.

"Закључком скупштине града Чачка од октобра, донета је одлука да се приступи изради новог пословника и да се тај посао заврши од 30 дана. Тај рок је истекао још 20. новембра. Немогуће је ставити на дневни ред израду новог пословника, с обзиром да је истекао рок. Мора да постоји нова одлука скупштине града којом би се дефинисала нова процедура за израду овог пословника", објашњава Обрадовић.

Према његовим речима, власт прави правно насиље покушајем да на силу донесе један пословник који би укинуо кворум за рад скупштине, чиме не би морали да долазе на своје радно место.

"Увео би се дан за гласање, на сваки други начин онемогућило опозозицији да може да да допунске тачке дневног реда и тиме изнесе праве проблеме грађана на скупштинском заседању. Новинари би морали да добију акредитације лично од председника скупштине града који ће одобравати ко може, а ко не може од медија да присуствује седници скупштине града", нагласио је Обрадовић.

Он каже да је намера да се направи друга Скупштина Србије, у малом, у Чачку, где ће бити константна искључења микрофона, опомене, казне, искључења са седница и онемогућавање опозиције да уопште отвори било коју актуелну тему.

"Игор Трифуновић је у више наврата рекао да ће ово бити демократски процес, да ће бити консултације са свим шефовима одборничких група, да ће се уврстити предлози свих шефова одборничких група, а ништа од тога није урађено", нагласио је Обрадовић.

Оно што је суштина чачанског парламентаризма јесте слобода говора, рекао је он и додао да је скупштина града Чачка увек била место слободе говора и симбол парламентаризма у Србији.

"Српска напредна странка је једна бахата, насилничка странка која покушава да угуши последњи глас опозиције у Србији. Чачак је један од последњих градова у Србији, који су слободно и где се говори оно што се мисли. Њихова идеја је да се у Чачку угаси парламентаризам и слободни медији. Чачак је бастион слободног парламента и слободних медија тренутно у Србији", закључио је Обрадовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.228.088 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)