У ОШ „Бранислав Петровић“ у Слатини одржани квиз знања „Мозгалица“ и Фестивал маски 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
У ОШ „Бранислав Петровић“ у Слатини одржани квиз знања „Мозгалица“ и Фестивал маски
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
29.02.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Синоћ су у ОШ „Бранислав Петровић“ из Слатине одржани Финално такмичење квиза знања „Мозгалица“,
Фото: ГЗС

а потом и 26. по реду Фестивал маски.

„Већ 10. година како орагнизујемо овај квиз, прво смо радили на нивoу неколико школа, али смо пре четири године проширили на чачанске школе, односно сада  учествује свих 16 школа   у овом квизу. Слатинска школа је идејни творац овог пројекта, који је био и у једном пројекту Међународне заједнице“, рекао је Лазар Чикириз, директор школе за Глас Западне Србије.

Лазар Чикириз, директор школе, фото: ГЗС

Он је додао да је Град Чачак помогао овај квиз, а кад а је у питању Фестивал маски који се одржава већ четврт века, ту су већ ветерани.

„У Фестивалу маски учествују и две групе из вртића,  вртић који припада Установи „Моје детињство“, они су традиционално ту у групним маскама и обично изазивају највећу  пажњу“, закључио је Чикириз.

По речима Владана Милића, помоћника градоначелника Чачка ово је трећи пут како Град финансијски помаже овај квиз.

Владан Милић, помоћник градоначелника, фото: ГЗС

„Имамо одличну сарадњу са школом у Слатини, као и с њиховим руководством. Ово такмичење је изузетно важно за децу, посебно ми је драго што учествују све школе. Велика присутност родитеља и деце говори да је ово изузетно популарно. Занимљиво је да деца показују изузетно знање и оно што је карактеристично за овај квиз је да су заступљена сва одељења односно, сви разреди сви узрасти те свака генерација даје по једног такмичара“, закључио је Милић.

Лела Томашевић, наставник ликовне културе, фото: ГЗС

Када је у питању Фестивал маски у овој школи, ово је 26. Пут, деца су пуна маште и креативних идеја, најбољи иду  у финале, рекла је Лела Томашевић, наставница ликовне културе у овој школи и један од чланова  жирија.

Маске "Крекетава породица", фото: ГЗС

Иначе, победник овогодишњег Квиза знања „Мозгалица“ је екипа домаћина, ОШ „Бранислав Петровић“, друго место је припало екипи ОШ „Танаско Рајић“, треће екипи ОШ „Др Драгиша Мишовић“, док је четврто место заузела екипа ОШ „Татомир Анђелић“ из Мрчајеваца.

Победници квиза знања "Мозгалица", фото: Александар Винић

Квиз знања у слатинској школи, сада већ традиционално, окупља ученике чачанских основних школа. Ове године су, током децембра и јануара, у предтакмичењу учествовале екипе 14 школа са територије Чачка.

Квиз је организован у оквиру активности Ученичког парламента школе са идејом да се, кроз занимљиво такмичење, ученици упознају, друже и размењују искуства.

Реализацију квиза подржава Град Чачак.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KVIZ ZNANJA MOZGALICA SLATINA LAZAR CIKIRIZ VLADAN MILIC BRANISLAV PETROVIC FESTIVAL MASKI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.248.548 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)