Подржимо породицу: Школа родитељства у ПУ „Моје детињство” 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Подржимо породицу: Школа родитељства у ПУ „Моје детињство”
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
04.09.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - ПУ „Моје детињство” почиње реализацију радионице „Школа родитељства”, што је једна од три активности које су део
Активности пројекта „Подржимо породицу - подршка родитељству”, фото: ГЗС

пројекта „Подржимо породицу - подршка родитељству”, чији је носилац град Чачак а који се финансира од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику РС.

Помоћник градоначелника за друштвене делатности Владан Милић

„Град наставља да улаже у пројекте који су везани за популациону политику. Заједно са министарством издвојено је 13,3 милиона динара што је подељено на неколико пројеката. За школу родитељства дато је 220.000 динара и њега врши ПУ `Моје детињство`, за пројекат ПУ `Гимназион` издвојено је 108.000 динара док је за саветовалиште за труднице издвојено је 420.000”, рекао је помоћник градоначелника за друштвене делатности Владан Милић.

Савет за популациону политику града Чачка ускоро ће расписати тендер и за веће вредности овог пројекта.

Члан Градског већа и председник Савета за популациону политику др Славица Драгутиновић

„Потрудили смо се да овим пројектом обухватимо све институције које би могле на било који начин да помогну како подстицај рађања тако и мере везане за психолошку подршку родитељима. Истраживања су показала да чак 80 одсто младих родитеља сматра да нису довољно едуковани и да им је потребно додатно знање. Имали смо проблем са недовољним рађањем који датира још из осамдесетих, тако да се овим мерама трудимо да се стање побољша”, рекла је члан Градског већа и председник Савета за популациону политику др Славица Драгутиновић.

ПУ „Моје детињство” потрудиће се кроз радионице да путем размене искустава и знања из савремене психологије и педагогије, учећи једни од других родитељи открију и истраже различите теме као што су: брак, породица, дете и родитељство. У реализацији програма учествују стручни радници, психолози едуковани за реализацију овог програма.

Директорка ПУ „Моје детињство” Сузана Симеуновић

„Поред саветовалишта за породицу коју имамо као редован програм који нудимо нашим корисницима, за давање препорука и савета за развој детета, сматрамо да је школа за родитељство корак даље у подршци и помоћи родитељима”, рекла је директорка ПУ „Моје детињство” Сузана Симеуновић.

Иначе, радионице у овој ПУ ће се реализовати у вртићима „Мали капетан” и „Полетарац” једном недељено у трајању од два сата, и бесплатне су за родитеље.

Јелена Лазовић мајка троје деце сматра да је веома корисно из искустава других добити неке идеје у решавању ситуација у којих се сваки родитељ може наћи.

„Родитељство је посао препун изазова поготову у породицима са више деце, а можемо рећи да су деца данас све креативнија у стварању ситуација које стављају пред маму и тату. Свима нам је циљ да створимо здраву и функционалну породицу тако да нам је свака помоћ добродошла. У ПУ `Моје детињство` су се увек организовале радионице различитих врста тако да се надам да ће и ова школа за родитеље оправдати очекивања”, казала је Јелена.

ПУ „Гимназион” такође креће са својим програмом подршке породици под називом „Док прелазе брда и чуке, мама и тата се држе за руке”.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.847.031 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)