Вучић: Силеџије неће бити будућност Србије 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Вучић: Силеџије неће бити будућност Србије
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
17.09.2017 | 0 коментар(а)



Силеџијско понашање не може да прође, силеџије не могу и неће бити будућност Србије, поручио је председник Србије Александар Вучић

коментаришући јучерашњи напад на новинарке "ТВ Пинк" на протесту Двери.

Вучић је рекао да је посетио две новинарке у болници, и навео да је Гордана Узелац добила ударац између браде и уха и потрес мозга, док Мара Драговић има напрснуће ребра.

Како је истакао, то је силеџијски напад, догодила се, каже, ужасно тешка ствар, али га је, истакао је, као човека и оца, још више згрозила чињеница да су некии почели да то негирају, траже оправдање и налазе неке извињавајуће разлоге.

Пренео је да се у болници срео са породицама Узелац и Драговић, заплашеним и забринутим, са којима је такође разговарао, али такође и упутио извињење, јер је држава рачунала на свест организатора, да неће наметати своје мишљење, да ће уважити чињеницу да постоје и другачија мишљења, да неће тући, малтретирати и физички се обрачунавати...

Однос према онима који протестују либерализован је, каже, до те мере да се некад не инсистира ни на законом обавезном пријављивању скупа, као што је било пре неког времена, када су "неки три месеца протестовали, нису пријављивали те скупове, малтретирали Београд, али и нека друга места, радили то и противзаконито, образлагали протесте бесмислицом да им се не свиђају изборни резултати..." и све им се, каже, толерисало само да не буде насилно.

Вучић је запитао да ли је негде неко видео полицију, водене топове... као што је то у Немачкој, Француској, Енглеској... а није попднета ни пријава за те скупове, нити се знало ко их организује.

"Али оно што не може то је силеџијско понашање - силеџије и они који малтретирају не могу и неће бити будућност" поручио је председник Републике.

Како је рекао, они који су тукли биће кажњени и то ће се тражити од надлежних а, додао је, тражиће и оштрије казне за силеџије и насилнике а посебно за оне који убијају жене и врше насиље над њима.

Приметио је да су му неки замерили изјаву поводом хапшења мужа убијене певачице Јелене Марјановић, те додао да је видео фотографије убијене Јелене и да је зато тако реаговао, и можда направио и неку формалну грешку, мада никако не може да се каже да је она или било која друга жена "лепо убијена".

Приметио је и да су Двери данима најављивали скуп, а нису успели да скупе из целе Србије више од 230 људи, у једном моменту нешто више од 400.

Кад је реч о казни починиоцима напада - ту су, каже, надлежни органи и тужилаштва.

Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.779.087 посета
Тренутно на сајту: 417 посетилац(a)