За мере енергетске ефикасности 14 милиона 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
За мере енергетске ефикасности 14 милиона
Trenutno na sajtu: 550       |       Podeli:
25.02.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Према подацима из информације о степену усклађености планираних и реализованих активности

из програма пословања у прошлој години, која је била на дневном реду данашње седнице Градског већа, од ужичких градских јавних предузећа, негативно су пословали само Водовод и Дубоко. Дубоко је у 2018. години имало минус од око 9 милиона, док је Водовод пословну годину завршио са губитком од 17,8 милиона динара. Анализирајући показатеље, уочено је да су и ова два, као и остала предузећа, била све време ликвидна, саопштено је на званичном сајту града.

Чланови Већа предложили су да се др Данијели Маринковић продужи мандат вршиоца дужности директора Дома здравља Ужице, а да се изврше измене у саставима Комисије за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа и Управног одбора Апотеке Ужице. Усвојени су распоред међумесних стајалишта за линијски превоз путника на територији града, извештај о раду Градског већа у прошлој години и предлог годишњег извештаја о раду Савета за здравље града Ужица.

Прихваћен је Правилник о спровођењу мера енергетске ефикасности на породичним кућама и стамбеним зградама у 2019. години и пет видова је кроз која ће се енергетска ефикасност реализовати. То су постављање изолације на стамбеним објектима за шта је опредељено три милиона, замена столарије и уградња котлова на пелет са по два милиона. Највише пара, шест милиона, издвојено је за оне које се одлуче на прелазак и коришћење котлова на гас у својим породичним кућама, док ће они у стамбеним зградама имати укупно милион динара.

Пред ужичким већницима била је и информација о тромесечном функционисању Система 48. У овом периоду, грађани су реаговали 796 пута и то највише када су у питању сметње и неисправност сијаличних места јавне расвете, затим ударне рупе на коловозима и интервенције из области комуналног уређења града.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.214.904 посета
Тренутно на сајту: 551 посетилац(a)