Прве слике катастрофе у Ивањици; Митровић: И даље имамо одсечених домаћинстава 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Прве слике катастрофе у Ивањици; Митровић: И даље имамо одсечених домаћинстава
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
02.09.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Падавине које су погодиле општину Ивањица пре три дана нанеле су штету путној инфраструктури,



дошло је до појаве клизишта, а нове падавине које безпрестанка трају дуже од 15 сати направиле су хаос у подголијским селима.

Најтежа ситуација је у МЗ Брусник и селу Остатија, где путевима практично теку потоци.

„Били смо приморани да прогласимо ванредну ситуацију у пет месних заједница, а такође и ванредну одбрану од поплава. Још једна непреспавана ноћ сих нас и мептана Брусника и Остатије. Буквално су реке текле путевима до центара месних заједница. Што се тиче расположиве механизације, она је била на терену али није могла реаговати док вода мало неопадне. Добили смо помоћ од Републичког штаба за ванредне ситуације, Сектора за ванредне ситуације и Србија вода. После идемо на терен да полако распоређујемо машине,а ли отежавајућа околност јесте то да киша уопште не стаје. Још увек имамо обилне падавине. Ништа водостај није пао на путевима куда треба да порођемо. У протеклих пар дана имало смо два, три налета бујичних поплава. То смо почели полако да санирамо. Али ово шт нас је јуче задесило превазишло је наше могућности”, рекао је Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

Фото: ГЗС

Снабдевање електричном енергијом за сада је редовно и нису се појављивали проблеми као што се то дешава у зимском периоду и у случају олуја.

„Са снабдевањем струјом немамо проблема, али имамо проблема са путном инфраструктуром. Имамо и даље одсечена домаћинства. Што је најбитније, немамо угрожених људи и немамо жртава. Имамо само штету на материјалним објектима”, казао је Митровић.

И пoред тешких услова, школска година у угроженим селима се одвија по плану.

„Што се тиче ОШ `Др Недељко Кошанион` на Девићима, она је данас пуна ђака. Родитељи су безмало пешке спустили децу до места где су могла да изађу теренска возила да би децу одвели на наставу”, истакао је Митровић.

Видан Мунић из села Брусник не може речима да опише оно што је ноћас доживео. „Целе ноћи нисмо спавали нисмо смели. Вода је све покидала, довод воде откинула је каблове од струје урнисала је путеве, направила је катастрофу”, каже Видан.

Видан Мунић 


Богићевић Милован претрпео је највеће оштећење на фасади куће и тотално му је уништено двориште. „Надам се да ће ово бити задњи пут, јер први пут није сигурно.”

Милован Богићевић

Рашко Радовановић има три школарца и јутрос их је одвезао теренским возилом које је било на ивици заглављивања. „Старији људи не памте да је оволика вода се сручила за пола сата. Решење вероватно постоји, ја не знам да ли треба мостови или пропусти да се ово предупреди. Ми се трудимо и сами некад ангажујемо машине и издвајамо новац за путеве и радимо колико можемо”, истакао је Рашко.

Рашко Радовановић

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


IVANJICA POPLAVE GOLIJA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.117.898 посета
Тренутно на сајту: 366 посетилац(a)