Урушио се кров старе школе у Мочиоцима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Урушио се кров старе школе у Мочиоцима
Trenutno na sajtu: 344       |       Podeli:
29.03.2018 | 0 коментар(а)



Ивањица - Ђаке, наставнике и мештане Мочиоца изненадио је тужан призор урушеног

крова старе школске зграде, изграђене педесетих година прошлог века. Дотрајала кровна конструкција је под теретом овогодишњег снега попустила и кров се урушио.

Ово здање било је друга кућа бројних генерација које су се у њему школовале и истурено је одељење основне школе „Мићо Матовић“ са седиштем у Катићима.

 

 

У старој школској згради налазило се шест учионица, које су са зборницом чиниле школски део, а други део зграде је припадао пољопривредној задрузи и ветеринарској станици, које више не раде. Настава се у старом објекту не изводи од 2010. године, када је саграђена нова школска зграда.

По речима директора школе, Милете Караклајића, кров ће бити реконструисан а читава зграда биће коришћена за потребе наставног центра у природи.

"Природа је учинила своје, школа је стара и дотрајала, мада смо ми већ били планирали скидање комплетног крова. Према пројектима које имамо и које смо одавно предали свим надлежним институцијама а пре свих Министарству просвете, план је да се ово старо здање искористи за потребе извођења наставе у природи. То ћемо радити у сарадњи са ресорним министарством и Универзитетом у Крагујевцу. Чекамо њихову дозволу, а сматрам да ће ова ситуација убрзати све процесе. Има овде доста посла јер је потребно статичко утезање зидова уз додавање носећих конструктивних стубова и бетонске плоче", каже за директор Караклајић.

За планиране потребе извођења наставе у природи, ова школа је већ добила комплетну опрему од немачке амбасаде у Београду и она се налази у школској згради у Катићима. У питању је нов нераспакован намештај кога чине лежајеви, ормарићи, столови и све друго што прати опремање једног депаданса за 33 ученика.

У новој школи која је у функцији од 2010. године, наставу похађа укупно педесетак предшколаца и ученика од првог до осмог разреда.

 

Инфо лига / Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.261.209 посета
Тренутно на сајту: 345 посетилац(a)