Почела реконструкција градског стадиона на Браношевцу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почела реконструкција градског стадиона на Браношевцу
Trenutno na sajtu: 543       |       Podeli:
18.06.2022 | 0 коментар(а)



Нова Варош – У склопу припрема за 57. МОСИ чији ће домаћин ове године од 20. јула бити

општина Нова Варош у току је реконструкција градског стадиона на Браношевцу. Према речима председника општине Радосава Васиљевића, након 30 година, тартан подлога на атлетској стази биће замењена новом. Укупна вредност радова износи близу 45 милиона динара а средства је обезбедила општина Нова Варош из сопственог буџета.

По четврти пут од оснивања , општина Нова Варош биће домаћин овогодишњих 57. Међуопштинских омладинских спортских игара. Како би одговорили бројним изазовима везаним за организацију и како би се такмичења могла одвијати на врхунском нивоу, изводе се бројни радови на побољшању спортске инфраструктуре. Највећа инвестиција односи се на реконструкцију градског стадиона на Браношевцу у који се, према речима председника општине Радосава Васиљевића, у претходне три деценије ништа није улагало. Радови који су почели у првој седмици јуна увелико су у току.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: ПП Медиа

Поред стадиона на Браношевцу, реконструишу се и сви мањи терени на територији Општине, за мали фудбал, кошарку и рукомет. Васиљевић каже да ће се за организацију 57. МОСИ потрошити око 70 милиона динара, од чега само за стадион близу 45 милиона а локална самоуправа све финансира из сопственог буџета.

– Новац јесте велики, али поред тога што омогућава да се традиција МОСИ очува и настави, све што је уложено у спортску инфраструктуру остаће да служи будућим генерацијама али и промоцији ове општине која свакако има много тога да понуди туристима – каже председник општине Радосав Васиљевић.

Свечано отварање 57. МОСИ заказано је за 20. јул у Новој Вароши. Васиљевић истиће да је за сада најављено учешће 28 градова и општина са преко 2 000 учесника.

Одржавање МОСИ се временски поклапа са највећом туристичком манифестацијом Златар фест, а општина Нова Варош и ТО Златар потрудили су се, да за све посетиоце, поред занимљивих спортских надметања припреме и богат забавни програм, па ће тако од 20. до 30 јула, сви који дођу у Нову Варош моћи да уживају у концертима Аца Пејовића, Александре Пријовић, Амадеус бенда, Саше Матића, Ван Гога и Ане Бекуте.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos tadion branosevac rekontrukcija mosi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.427.358 посета
Тренутно на сајту: 544 посетилац(a)